Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Bucuria Nașterii Domnului vestită la Centrului social „Casa Nadejda”, de pe lângă biserica „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

La finele Postului Nașterii Domnului bătrânii cazați în Centrul Social «Casa Nadejda» din s. Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, creat în cadrul proiectului «Concordia – pentru bătrânii noștri» al organizației de binefacere «CONCORDIA» din Austria, au avut parte de multe bucurii duhovnicești.

Astfel, la inițiativa dnei Veronica Coliba, menagerul acestei instituții, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului și celorlalte sărbători de iarnă, în incinta Centrului Social a avut loc un mic concert, care a adus în inimile locatarilor și celor angajați multă lumină și bucurii duhovnicești.

Festivitatea a demarat cu un cuvânt de binecuvântare al părintelui paroh prot. mitr. Teodor Pelin, care a vorbit despre Nașterea Domnului, importanța și reactualizarea acestui eveniment care a marcat un nou început în istoria neamului omenesc, dorind cu acest prilej tuturor multă sănătate și pace sufletească. În continuare a urmat un mic concert moderat de dna Elena Schidu. Ne-au bucurat auzul cu frumoase colinzi, poezii, scenete și vesele cântări tradiționale elevii din familiile social-vulnerabile, adăpostiți de Centrul Social la orele mesei și cei care sunt antrenați aici în diferite activități educaționale, copiii de la grădinița din localitate, ansamblul  folcloric „La stâncă”, conducător artistic dna Maria Cerlat, formația folclorică „La vatra satului”, conducător Vasile Cociu ș.a.

La fine Moș Crăciun a răsplătit pe toți cu dulciuri și mici cadouri din partea bisericii „Sf. Arhanghel Mihail”.

Comentariile la articol