Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2023
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Bucurii duhovnicești pentru pacienții IMSP Spitalul Raional Criuleni

   

   În perioada Postului Mare Biserica Ortodoxă le poartă de grijă tuturor fiilor duhovnicești care nu au posibilitatea de a se ruga în sfintele lăcașuri.

Astfel, părintele Ioan Țuțuianu, cleric al bisericii cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din or. Criuleni, cu regularitate oferă consiliere duhovnicească pacienților Instituției Medico-Sanitare Publice SPITALUL RAIONAL CRIULENI.  

Recent, Sfinția Sa a vizitat mai multe secții din cadrul acestei instituții. Pacienții au primit o mică alinare duhovnicească, oferindu-li-se în dar câte o icoană și literatură ortodoxă. La fel, doritorii au posibilitatea de a primi oricând Tainele Mărturisirii, Împărtașaniei și a Sf. Maslu.

De menționat este faptul că, pentru a satisface pe deplin nevoile duhovnicești ale credincioșilor străpunși de boală din circumscripție, s-a decis construcția unui sfânt lăcaș de rugăciune în ograda IMSP Spitalul Raional Criuleni. La moment a fost identificat și repartizat un teren în acest sens.

Astfel, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în or. Criuleni v-a fi ridicat un nou sfânt lăcaș de rugăciune în două niveluri. Biserica v-a fi construită din lemn și v-a purta hramul „Sfântul Arhanghel Mihail”. Preot paroh administrator pentru construcție a fost numit părintele Ioan Țuțuianu.

 

Comentariile la articol