Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Către protopopi, stareți de mănăstiri și parohii bisericilor din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove

CIRCULARA

În vederea concretizării activității constructorilor, arhitecților, restauratorilor și pictorilor bisericești din cuprinsul Mitropoliei Chișinăului și a întregii Moldove, și legitimării procedurilor de inițiere ale măsurilor de construcție, reconstrucție și reparație de toate tipurile (pentru detalii vezi Anexa 1), și ca urmare a circularei nr. 1 emisă în februarie 2013, în temeiul Regulamentului de funcționare al Departamentului Mitropolitan Arhitectură, Restaurare și Pictură Bisericească, discutat și aprobat la 26 martie 2013, binecuvântăm:

  1. Parohii bisericilor, unde sunt efectuate sau se preconizează realizarea măsurilor de construcție, reparație, consolidare, restaurare, pictare ș.a. tipuri de lucrări, sunt obligați să prezinte la Mitropolia Moldovei, Departamentul Arhitectură, Restaurare și Pictură Bisericească (prot. mitr. Manole BRIHUNEȚ), o cerere în care să fie întemeiată și argumentată necesitatea efectuării lucrărilor, echipa de lucru și conducătorul, volumul lucrărilor și locul efectuării.
  2. Protopopii vizează cererile prezentate de către parohii bisericilor. În lipsa avizului pozitiv al protopopilor Departamentul nu va examina nici o cerere.
  3. După examinarea cererii la Departamentul Arhitectură, se va întocmi un contract de lucru între părți, Beneficiar și Executor, avizat de Departament, în care va fi fixat volumul și termenele de lucru, lucrările preconizate, se va selecta și întări echipa de lucru condusă de un responsabil autorizat, cu certificat de profesionalism eliberat de administrația mitropolitană (Departamentul).
  4. Lucrările finalizate vor fi recepționate de o comisie specială constituită dintr-un reprezentant al Beneficiarului (parohul bisericii), protopopul și 1-3 reprezentanți ai Departamentului.
  5. Rezultatele lucrării comisiei vor fi prezentate administrației mitropolitane.
  6. Documentele solicitate (cererea, contract pentru efectuarea lucrărilor, copia legitimației de profesionalism etc.) sunt perfectate în trei exemplare, și se prezintă împreună cu versiunea electronică a documentelor la Departamentul Arhitectură, Restaurare și Pictură Bisericească.
  7. Termenul limită de prezentare a documentelor solicitate – 18 iulie 2013.

+VLADIMIR

MITROPOLITUL CHIȘINĂULUI ȘI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Responsabil: Președintele Departamentului Arhitectură, Restaurare și Pictură Bisericească,

prot. mitr. Manole BRIHUNEȚ, tel.: 069924015, Email: [email protected]

Comentariile la articol