Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Cei șapte frați au nevoie de un cămin propriu

baner-campanie-romana-192x160Șapte frați au rămas fără protecția părinților și din păcate acum trăiesc departe unul de altul. Patru dintre ei: Jana, Alexandru, Viorel și Vasile sunt plasați într-un internat din Soroca.

Cel mai mare dintre ei își face studiile într-o școală de meserii din Criuleni, tot în Criuleni e și mezina – Loredana care beneficiază de asistență parentală profesionistă temporar. Iar Elena își antrenează abilitățile de croitoreasă în Chișinău.Nu au avut parte de o copilarie comună. De aceea am făcut tot posibilul pentru a-i aduna, măcar pentru o zi. Vizita la un Zoo Club a fost un eveniment așteptat și visat, având în vedere că niciodată nu au fost să vadă animăluțe.

„Chiar merită să fie ajutați să fie toți împreună, să nu fie despărțiți. Îndemn toate persoanele să contribuie ca acești copii să aibă un camin a lor”, a spus administratorul de la Zoo Club din Bardar, Diana Rotaru.
Bucătarul Primei Ore, Marian Danu le-a pregătit bucate sănătoase și gustoase pentru un picnic la iarbă verde. Bucate pe care practic nu le văd pe mesele lor nici de sărbători.
„I-am descoperit ca fiind niște frați foarte uniți cu toate că au o perioadă foarte mare de timp când nu sunt alături. Au nevoie de ajutor pentru că părinții au fost decăzuti din drepturi și ca să-i păstrăm împreună, au nevoie de o casă”, a afirmat managerul Organizației Parteneriate pentru fiecare copil, Violina Lavric.
„Sunt mari, sunt bucuroși că m-au văzut, eu sunt bucuros că i-am vazut pe ei. Loredana e mai micuță si m-ai tare îi trag atenție”, a spus Vitalie.
„Sunt foarte mari. Lenuta, Vitalie, toți s-au schimbat din copii. Sunt bucuroși că au venit, că m-au văzut”, a adăugat Loredana.
Întâlnirea lor a durat doar o jumătate de zi, timp în care nu au reușit să-și povestească nici durerile nici clipele de fericire. Au trăit acest moment cu zâmbetul pe buze, știind că e de scurtă durată.
Speră totuși că se vor aduna toți șapte la o casă a lor, o casă pe care nu o au deocamdată și care costă 15 mii de euro, dacă o vor putea procura în Criuleni.
Cei care vor ca acești copii să fie împreună de ziua copiilor, pot dona bani pe conturile afișate pe ecran. Acești frați merită să fie împreună.
sursa prime.md

Comentariile la articol