Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Credincioșii din Dubăsarii Vechi în pelerinaj la locurile sfinte din Iași

      Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor și a Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, enoriașii bisericii ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni au săvârșit un pelerinaj la locurile sfinte din Iași.

La Catedrala Mitropolitană părintele Teodor Pelin, paroh aL bisericii cu hramul ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni, a conliturghisit cu părintele protosinghel Teofan Popescu. Pelerinii au primit Sf. Împărtășanie și s-au închinat la Moaștele Sf. Cuvioase Maicii Parascheva.
În continuare credincioșii au vizitat muzeul Catedralei Mitropolitane și mănăstirea ”Sf. Trei Ierarhi” din vecinătate, după care au fost primiți în audiență la Palatul Mitropolitan de către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan. S-a dicutat despre istorie și actualitate. Oapeții au primit în dar câte o iconiță cu chipul Sf. Cuvioasei Maicii Parascheva și au mulțumit din tot sufletul Înatpreasfințitului Părinte Teofan pentru căldură duhovnicească și cuvinte bune de învățătură.

Toți pelerinii au beneficiat de o masă de prânz oferită cu dragoste din partea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

În după-amiaza zilei credincioșii au vizitat mănăstirile Golia, Cetățuia și Frumoasa, au făcut cunoștință cu istoria acestor lăcașuri și s-au închinat la cele sfinte.

A fost o zi plină de emoții frumoase și cu o puternică încărcătură duhovnicească! Mulțumim din suflet părintelui Neculai Dorneanu, membru al Consiliului Eparhial, ghizilor – părinților diaconi Andrei Dorneanu și Ștefan-Iulian Apopei, precum și tuturor celor implicați!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol