Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Cu Dumnezeu pe cărăruile vacanței

 

786 

  Al treilea an consecutiv, într-o colaborare fructuoasă, noi – parohia, școala și primăria comunei Hrușova, regăsindu-ne într-un parteneriat centrat pe valorile și tradițiile creștin-ortodoxe am organizat o tabără de vară pentru copiii din familiile social-vulnerabile.
Anul acesta, tabăra cu genericul ,,Cu Dumnezeu pe cărăruile vacanței”, a fost deschisă la data de 1 iunie și a durat până pe 12 iunie inclusiv. Am avut prezenți zilnic în jur de 40 de copii ce studiază în gimnaziul din localitate.
Programul de activitate a fost format din jocuri, pictură, modelare și, bineînțeles, toate acestea erau începute cu rugăciuni adresate către Bunul Dumnezeu. Pe parcurs copiii au putut asimila prin diferite metode și procedeie pedagogice, rugăciuni și maxime creștine.
Zilnic, după programul de activitate propus, copiii era alimentați cu mâncare la pachet, așa încât bucuria lor a fost și mai mare.
Pe parcursul celor 10 zile de tabără am reușit să facem și câteva excursii destul de interesante copiilor. Cea mai reușită excursie din cele realizate a fost cea organizată în ultima zi, destinația fiind centrul de agrement și odihnă ,,Skyland”, unde ziua scăldată din ambundență cu razele dogoritoare ale soarelui s-au transformat în prilej de bucurie nespusă pentru copiii.
Ne bucurăm nepus că acest parteneriat biserică, școală și primărie, atât de necesar, se menține în comuna noastră la nivel, iar pe viitor dorim cu ajutorul lui Dumnezeu să realizăm multe lucruri frumoase împreună.

Preot Rustic Grecu.

Comentariile la articol