Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Cu Hristos pe cărăruile vacanței – tabără de vară în com. Hrușevo r. Criuleni

    Parohia ”Adormirea Maicii Domnului” din comuna Hrușova, în colaborare cu Centrul de zi «Încredere» și cu Biblioteca sătească din comună, al optulea an consecutiv, organizează tabăra de vară – „Cu Hristos pe cărăruile vacanței”.

Programul activității noastre din acest an s-a desfășurat pe parcursul a cinci zile, scopul nostru fiind același, apropierea copiilor de Dumnezeu. Împreună cu specialiștii Centrului de zi ”Încredere” și cu angajații Bibliotecii sătești, am făcut cunoștință copiilor cu programul propus și am dedicat timpul picturii cu tematică religioasă – «Sfântul Nicolae – milostivul Ierarh», apoi am vorbit despre îndatoririle creștinului față de Patria lui, încheind ziua cu rugăciune.

Ulterior, tot cu dorința de a edifica în sufletele copiilor dragostea pentru Biserica lui Hristos, am mers în pelerinaj la manastirea «Sf. Ierarh Nicolae» din s. Condrița, unde copiii au fost binecuvântați de părinții viețuitori aici și ospătați cu dragoste. Respectând același itinerar am vizitat și mănăstirile: Suruceni, Căpriana și Hâncu. Activitatea noastră s-a prelungit dea lungul acestor zile, în care am îmbinat conteplarea lucrurilor create de Dumnezeu cu deprinderea cinstirii locașelor sfinte.

Și anul acesta, ca de altfel în toți anii de când organizăm acest eveniment, întreaga noastră echipă a fost găzduită de dl Iacob Tihman, patronul bazei de odihnă „Sky-Land”, care a oferit copiilor o zi încărcată cu emoții pozitive. La Sky-Land, copiii s-au jucat, apoi la prânz au avut parte de o masă copioasă în restaurantul stațiunii, iar spre seară au fost serviți cu înghețată.

Am hotărât în acest an să avem ca beneficiari ai acestei tabere elevii clasei întâi, cei cu care în anul de studii 2018-2019 am studiat, din cadrul orelor obționale, obiectul Religia. Astfel, prin această continuitate desfășurată în perioada estivală, îi motivăm pe elevi să fie mult mai activi în cadrul orelor de religie, aceasta pe lângă faptul că avem opurtunitatea prin aceste acțiuni să consolidăm prietenia noastă cu ei.

Mulțumim Centrului de zi «Încredere» și Bibliotecii Publice care ne sunt alături și susțin aceste lucruri edificatoare de suflet.

Preot Rustic Grecu.

Comentariile la articol