Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Cu Hristos pe cărăruile vacanței!

    În perioada de 16-22 iulie 2018 biserica cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului, din com. Hrușova r. Criuleni, în colaborare cu Centrul de Zi ”Încredere” din localitate, a organizat o tabără de zi pentru copiii proveniți din familii social-vulnerabile.

Tabăra și-a început activitatea la data de 16 iulie, atunci când împreună cu specialiștii Centrului ”Încredere” am cerut binecuvântarea lui Dumnezeu pentru bunul mers al activităților și realizarea scopului propus – apropierea acestor copilași de Biserica lui Hristos și cunoașterea învățăturilor Ei.

Pentru că la tabără au luat parte copii de vârste diferite, în cadrul activităților s-au folosit metode complexe de predare-învățare și tematici înțelese și percepute de toți, cu această ocazie participanții având posibilitatea să însușească unele aspecte ce țin de viața liturgico-practică a Bisericii chiar în interiorul ei, moment ce poate fi adânc reținut de fiecare.

Un obiectiv deosebit, propus pentru acest an, a fost vizitatea mai multor centre monastice din țară și cunoașterea vieții monahale de acolo, atât din prezent cât și din trecut. Astfel, în acest context, împreună am vizitat mănăstirile cu hramul: ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Suruceni, ”Sf. Ier. Nicolae” din s. Condrița și vechea mănăstire cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” din s. Căpriana, adevărate centre de spiritualitate ortodoxe din țară.

Un alt obiectiv pe care l-am vizitat a fost stațiunea de odihnă ”Skyland”, unde ne-am bucurat de ospitalitatea dlui Iakov Tihman, menagerul acestei stațiuni care an de an oferă o bucurie nespusă copiilor participanți la tabără.

Voind a arăta copiilor creația minunată a lui Dumnezeu, am dedicat una din zilele preconizate de a petrece tabăra în vizită la Grădina Zoologică din mun. Chișinău. Pentu majoritatea copiiilor aceasta a fost o adevărată surpriză, având pentru prima dată ocazia unei asemenea experiențe.

Deci, anul acesta este deja al 7-lea an consecutiv când organizăm acest eveniment așteptat cu mult entuziasm de copii. Ne pare foarte bine, că cu acest prilej, putem face o bucurie acestor copilași și ce este mai important că, ne împrietenim reciproc, căutând ca pe viitor această prietenie să perindeze în Biserică.

Mulțumim celor ce ne sprijină an de an la organizarea acestei tabere, iar dorința noastră este ca pe viitor să lărgim programul activităților acestei tabere precum și durata ei de desfășurare.

Pr. Rustic Grecu, paroh al bisericii ”Adormirea Maicii Domnului” din com. Hrușova r. Criuleni

Comentariile la articol