Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Dar din dar se face rai! Un nou proiect de caritate moldo-olandez “Întinde o mâină pentru Moldova”

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, s-a reușit cu succes a realiza un nou proiect de caritate moldo-olandez “Întinde o mâină pentru Moldova”.

Milostenia este o virtute foarte scumpă pentru viaţa creştină şi pentru fiecare dintre noi. Pentru că la judecata din urmă Mântuitorul nu aminteşte de toate faptele bune, ci mai ales despre milostenie, care este fiica cea mai mare a iubirii creştine. Domnul ne subliniază în chip deosebit darul sau fapta bună a milosteniei creştine, care va avea mare rol la mântuirea sufletelor noastre. Căci milostenia singură acoperă mulţime de păcate. De aceea suntem datori ca în toată viaţa noastră să miluim după putere pe aproapele nostru, atât prin milostenie materială, cât şi prin milostenie sufletească.

Proectul propus este destinat tinerilor mame, familiilor nevoiașe, copiilor și elevilor din satul Dubăsarii Vechi raionul Criuleni. Listele bineficiarilor au fost formate la recomandările asistenților sociali și ale medicilor sectoriști de familie. Astfel au fost distribuite pătuțuri, cărucioare, biciclete, scaune auto pentru bebeluși, hăinuțe, încălțăminte, numeroase jucării, richizite școlare, ghiozdane ș.m.a.

La fel, au ajuns cu bine o parte din cadourile destinate pentru sărbătorile de iarnă copiilor de la grădiniță și Școala primară.  Acest din urmă proiect este în mod special binevenit, mai ales că ne apropiem de Sfintele Sărbători și dorim ca Nașterea Minunată a Pruncului Iisus, să fie petrecută de noi toți, în adevărată Lumină de sărbătoare, cu toții să simțim bucuria adusă de Hristos Domnul nostru.

Sperăm, cu ajutorul bunului Dumnezeu, în viitorul apropiat să extindem acest frumos proiect de caritate și în alte localități în Zona de conflict a Republicii Moldova pe ambele maluri ale râului Nistru.

Mulțumim din tot sufletul tuturor celor implicați în acest minunat proiect, oameni frumoși și cu inimă mare, pe mulți dintre care, din păcate, deocamdată, nici măcar nu-i cunoaștem.

În mod deosebit dorim să-i mulțumim dnei Tanya Hans și tuturor partenerilor implicați din Olanda.

La fel, mulțumim respectuos angajaților Inspectoratului General al Poliției al MAI al Republicii Moldova și Firmei de Transport Internațional de pasageri și colete “NilcomPrim”.

Hristos Domnul să Vă răsplătească ostenelile însutit!

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

P.S. Acest proiect de caritate nu are nici un substrat politic sau de prozelitism, nu este condiționat în nici un fel etnic sau confesional!

Comentariile la articol