Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Decorații mitropolitane pentru ctitori și binefăcători

   Vineri, 23 iunie 2017, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reședința mitropolitană pe dl Fredolin Lecari, Comisar Șef, Șeful Poliției de Frontieră al Republicii Moldova, dl Igor Pascari, Inspector Principal al Sectorului de Poliție nr. 6, or. Durlești, al IP Buiucani a DP Chișinău al IGP al MAI, dl Andrei Țurcan, Inspector Principal al IP Strășeni, al IGP al MAI și dl Liviu Grib, Șeful Catedrei Cardiologie din cadrul  SCM ”Sf. Treime” din mun. Chișinău, însoțiți de Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni și Arhim. Nectarie (Gherman), Starețul Mănăstirii „Sf. Kneaz Vladimir” din s. Horăști, r. Ialoveni.

În cadrul audienței, Mitropolitul a mulțumit cordial interlocutorilor săi pentru activitatea rodnică și sârguincioasă întru susținerea valorilor moral-creștine în societate și pentru spirijinul acordat Bisericii Ortodoxe din Moldova, la realizarea mai multor proiecte sociale și de caritate.

Cu acest prilej, Întâistătătorul a oferit următoarele distincții bisericești:

–  dl Fredolin Lecari, Comisar Șef, Șeful Poliției de Frontieră al Republicii Moldova – Medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

– dl Liviu Grib, Șeful Catedrei Cardiologie din cadrul  SCM ”Sf. Treime” din mun. Chișinău – Ordinul Meritul bisericesc, de gr. III.

– dl Igor Pascari și dl Andrei Țurcan s-au învrednicit de „Medalia Sf. Binecredincios Ștefan cel Mare”.

În numele celor prezenți, dl Fredolin Lecari a exprimat recunoștință Mitropolitului Vladimir pentru decorațiile primite și a dat asigurări că și în viitor vor sluji cauza Bisericii Ortodoxe cu multă devoțiune și consacrare de sine.

La final, părintele Protopop Teodor Pelin a mulțumit respectuos Chiriarhului pentru grija părintească ce o poartă de fiecare dată față de ctitorii și binefăcătorii Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

 

Comentariile la articol