Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Decoraţii şi recunoştinţă pentru un grup de ctitori din Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari

    În dimineața zilei de 2 iunie, Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a primit la Sediul Mitropolitan pe Protopopul de Criuleni și Dubăsari, Protoiereul Mitrofor Teodor Pelin, însoțit de un grup de ctitori și binefăcători din circumscripție.

În semn de recunoștință pentru contribuția adusă spre binele și întru mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfinția Sa i-a decorat pe toți cei prezenți cu alese distincții mitropolitane, exprimându-și speranța că și mai departe domniile lor vor continua de a săvârși fapte frumoase și bineplăcute lui Dumnezeu.

Astfel, dl Veaceslav Burlac, Președintele r. Criuleni, dl Oleg Ogor, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și dl Veaceslav Grițac, Specialist superior auto de stat al IP Criuleni, Comisar principal, au fost decorați cu medalia  „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Dl Dorin Bînțu, Șef al IP Dubăsari, Comisar Șef, dl Dumitru Goncearenco, Consilier raional Criuleni și dl Oleg Cîrlig, întreprinzător, au fost decorați  cu Medalia comemorativă „Mitropolitul Gavriil Bănulescu-Bodoni”, prilejuită aniversării a 200 de ani de la înființarea Eparhiei de Chișinău și Hotin.

Din numele tuturor toți cei prezenți, dl Veaceslav Burlac, Președintele raionului Criuleni a mulțumit călduros Arhiereului pentru gestul mărinimos și pentru bunăvoința manifestată, declarându-se dispus și în continuare de a oferi sprijin întru toate Bisericii Ortodoxe din Moldova și a promova valorile strămoșești și ziditoare de suflet ale neamului nostru.

La rândul său PC părinte Protopop prot. mitr. Teodor Pelin  a mulțumit Întâistătătorului pentru înalta apreciere și  grija părintească manifestată zi de zi față de întreg poporul ortodox din Republica Moldova.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol