Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Despre OZN-uri și EXTRATEREȘTRI sau cine, de facto, sunt ei?

DIAVOLII ÎN SEC. XXI

În societatea de astăzi progresul tehnico-științific a atins culmi inimaginabile, dar totuși omenirea n-are un răspuns clar la enigma Obiectelor Zburătoare Neidentificate (OZN-uri), iar numeroasele teorii, deja îndoctrinate (prin filme, desene animate etc.), despre «înaltele civilizații extraterestre», «supraveghetorii» dezvoltării rasei umane ș.a.m.d. par a se ruina.

Deși omenirea se confruntă din timpuri străvechi cu fenomenul OZN-lor și actualmente a atras atenția oamenilor de știință, toate investigațiile, efectuate în acest sens, au dat explicații incerte, adesea contradictorii. Serviciile Secrete ale marilor state se acuză reciproc de uz de fals, manipularea opiniei publice sau spionaj. Imaginile postate pe internet, se dovedesc ușor a fi trucate, iar cele mai impunătoare rămân a fi doar un iscusit montaj. Deși unele fotografii sau secvențe video par a fi reale, iar unele mărturisiri adevărate, acestea nu ne dau un răspuns elocvent la întrebarea:  cine, de facto, sunt ei?

Analizând minuțios numeroasele istorioare despre contactele cu ființele așa-numite «extratereștri», deși constatăm caracteristici fizice (materiale) ale acestui fenomen, totuși, nu putem nega o persistentă nuanță parafizică sau chiar ocultă. Deacea, răspuns la această întrebare v-om încerca să-l găsim, inclusiv, prin prisma experienței milenare a Bisericii, în Sfânta Scriptură, Tradiția Bisericii și scrierile sfinților părinți contemporani.

Deși este absolut imposibil de a face vre-o legătură între timpul, locul și modul în care se petrec aceste «contacte», așa cum le numesc savanții, cel mai des, în istoria omenirii, observăm fenomenul OZN  în preajma și timpul marilor războaie (campaniile militare ale lui Alexandru Macedon, II-lea Război Mondial, războiului rece ș.a). Cu o intensitate sporită, ca să nu spunem regularitate, îl observăm la sfârșitul sec. XX și începutul sec. XXI mai în toată lumea.

Sumar analizând comportamentul «extratereștrilor» vedem o mulțime de acțiuni enigmatice și iraționale, adesea agresive cu sfârșituri tragice sau letale a martorilor oculari, însoțite de răpiri, nu rareori contrar voinței umane supuși la tot felul de experimente, multe din care înjositoare trupului omenesc. Oamenii care au trecut prin aceste experiențe devin ulterior apatici și deseori suferă de grave tulburări psihice. Toate acestea pun cu certitudine la îndoială faptul, că avem de-a face cu o «înaltă civilizație», «binevoitoare» rasei umane, și ne fac să constatăm tocmai contrariul. Cine sunt ei, de facto?

Sfânta Scriptură în Cartea Facerii ne vorbește despre crearea cerului (a lumii spirituale, nevăzute a îngerilor) și a pământului (a lumii materiale). Cununa creaturii lui Dumnezeu a fost omul, care îmbină în sine elementele celor două lumi (trupul material și sufletul spiritual), menit a se îndumnezei prin lucrarea poruncilor date de Dumnezeu lui Adam în rai. Despre alte ființe raționale Biblia nu ne vorbește sau, dealtfel, existența lor este un non-sens. În context, important este să menționăm faptul căderii îngerilor răi, sau a diavolilor, care ulterior își vor vărsa toată mânia asupra creaturii lui Dumnezeu, și în primul rând, bineînțeles, asupra omului, provocând căderea lui Adam și lucrând cu stăruință la toate consecințele păcatului strămoșesc din ființa umană.

Lipsa unor acțiuni logice sau cel puțin raționale ai așa-zișilor «extratereștri» (adesea chiar absurde), în raport cu omul, denotă o uimitoare asemănare în comportament cu diavolii. Dracii, așa cum sunt caracterizați de Sfinții Părinți, au deasemenea aceleași puteri supranaturale (precum luarea diferitor forme și înfățișări (prin nălucire), deplasări prin spațiu cu o viteză fantastică, citirea și manipularea gândului omenesc (telepatie) ș.a.m.d.), iar rezultatele celor care s-au întâlnit cu ei sunt absolut identice. Toată absurditatea acestor fenomene, are, totuși, un scop ascuns și binedeterminat – schimonosirea adevărului despre lume și Dumnezeu, crearea unor mulțimi de basme despre om și «creatori»,  astfel înșelând omul contemporan, iar acesta fiind apăsat de greutatea ipotezelor, să fie sustras definitiv de la realitate. Acceptând, definitiv sau parțial, teoria «extratereștrilor», care la prima vedere pare a fi inofensivă, comodă și chiar atrăgătoare, ea nu-ți cere nimic deosebit ca să o accepți (spre deosebire de Evanghelie), în subconștientul uman are loc o întreagă schimbare a valorilor, și primim într-un foarte scurt timp efectul unui virus troian. Asemeni buturugii mici ce răstoarnă carul mare, cei momiți de aceste povești, renunță la adevărul biblic, iar Sfânta Scriptură pentru ei nu mai contează. Neavând experiența rugăciunii și postului, uitând sau neștiind de Pronia lui Dumnezeu, fiind lipsiți de orice imunitate spirituală, aceștea riscă astfel să fie robiții de drastice iluzii diavolești, care, în fine, ulterior, ușor și fără nici o împotrivire, își vor pierde sufletele.

Frați creștini, să fim foarte atenți cum ne petrecem viața noastră zi de zi. Diavolii își fac loc tot mai vădit în lumea materială, iar în timpurile de pe urmă, datorită necredinței oamenilor, satana și îngerii lui vor avea multă putere, mai ales asupra oamenilor păcătoși.  «Сăci se vor ridica hristoși minciunoși și prooroci minciunoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși» (Matei 24,24), iar Apocalipsa 13,13 ne avertizează «…Și face (fiara) semne mari, încât și foc face să se pogoare din cer, pe pâmânt, înaintea oamenilor…». Să ne rugăm stăruitor bunului Dumnezeu ca să ne ajute a desluși minciuna de adevăr, și să ne îngrădească cu harul Său cel atotputernic de toate uneltirile diavolești.

Preot Teodor Pelin, paroh al bisericii cu hramul «Sf. Arh. Mihail» s.Dubăsarii Vechi, rl Criuleni, Protopop de Criuleni și Dubăsari

Comentariile la articol