Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Discuții despre FAMILIE la liceul din satul Cruglic

dsc_1245

    Conform binecuvântării ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, perioada 11 – 17 mai a fost declarată săptămâna Familiei Ortodoxe. S-a organizat în toată țara activități ce vin în apărarea instituției Familiei, care promovează valorile creștin – morale. Astfel, mulți tineri au aflat cum să-și creeze o familie care se respectă și devine model pentru cei din jur.
    Și la liceul din satul Cruglic raionul Criuleni, tinerii au discutat cu preotul Nicolae Ciobanu despre anumite valori ce ar îmbunătăți viața familiară. Oaspete al acestui eveniment a fost preotul Constantin Cojocaru, cleric al bisericii ”Întâmpinarea Domnului”, din or. Chișinău, care este și biserica Universității de Stat din Moldova. Părintele Constantin a venit cu o prezentare despre implicarea tinerilor în activitatea socială, dar și despre raportul sănătos dintre părinți și copii.
Cu altă prezentare interesantă a atras atentia preotul Nicolae Ciobanu, care a vorbit despre ce înseamnă o familie creștină, cum să ne luptăm cu viciile, cum să păstrăm familiile și să educăm copiii.
Au fost invitați elevii claselor VII – XII, profesorii și părinții elevilor din liceu.
Directoarea liceului, dna Nadejda Burciu, a mulțumit preoților pentru frumosul seminar, dar și elevilor pentru bunăvoința de a participa activ la acest eveniment.
Amintim că la 15 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Familiei.

                                                                                                                                    Sursa: www.nicolaeciobanu.wordpress.com

Comentariile la articol