Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Distincție de Stat pentru inițiatoarea proiectului de caritate moldo-olandez ”Întinde o mâină pentru Moldova!”

 

    La 12 noiembrie 2020 în Ambasada Republicii Moldova din Haga, Regatul Țărilor de Jos, a fost decernată cu distincție de stat dna Tanya Mechea, inițiatoarea proiectului de caritate moldo-olandez ”Întinde o mâină pentru Moldova!”.

Decretul a fost semnat de Excelența Sa dl Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova în data de 3 august 2020 și conferit actualmente de Excelența Sa dna Tatiana Pârvu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Regatul Țărilor de Jos.

Cu prilejul conferirii înaltei distincții de stat a Republicii Moldova – Ordinul “Gloria Muncii” aducem cele mai nobile felicitări cu urări de bine dnei Tatiana Mechea. Dorim, la fel, să aducem sincere mulțumiri tuturor partenerilor noștri implicați în acest miraculos proiect de caritate – oameni frumoși și cu suflet mare! Doamne ajută tuturor!

Vă reamintim că, proiectul de caritate moldo-olandez ”Întinde o mâină pentru Moldova!” a fost inițiat cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, având ca scop ajutorarea familiilor social-vulnerabile și instituțiilor de stat din Zona de Securitate a Republicii Moldova. Proiectul este implimentat în voluntariat de grup, având ca inițiator și partener strategic în Olanda pe dna Tatiana Mechea, administrator al Fundației de caritate ”Tanya Hans”. Din partea Republicii Moldova ca responsabil – părintele Teodor Pelin, Protopop al raioanelor de Dubăsari și Criuleni, paroh al bisericiicu hramul ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni. La fel, avem ca parteneri angajați ai MAI al RM, firma de transport internațional de pasageri și colete ”NilComPrim” și mulți alți oameni de bună credință. În cadrul realizărilor acestui proiect au avut de beneficiat mii de familii nevoiașe, dar și numeroase instituții publice, precum Case de bătrâni, Școli și Licee, Centre de sănătate etc.

Aceste proiecte se realizează deja pe parcursul a 3 ani și sunt în continuă desfășurare, având în perspectivă numeroase planuri de lungă durată. Acest proiect de caritate nu are nici un substrat politic sau de prozelitism, nu este condiționat în nici un fel etnic sau confesional!

Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!

 

 

Comentariile la articol