Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Dl Pavel Spînu, Președintele r. Criuleni, în vizită la Dubăsarii Vechi

    La 1 iunie 2020 dl Pavel Spînu, Președintele raionului Criuleni, însoțit de dl Vitalie Onisciuc, Șef al Direcției Agricultură și Servicii Funciare, a efectuat o vizită de lucru în s. Dubăsarii Vechi.

Vizita a demarat cu o ședință în incinta Primăriei localității, fiind găzduiți de dl Primar Vitalie Casian. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre situația epidemiologică din țară și circumscripție și, respectiv, deciziile curente ale Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Părintele Protopop prot. Teodor Pelin a vorbit despre dificultățile din cadrul activității sfintelor lăcașuri. La fel, părintele și-a exprimat dezacordul categoric privind recomandarea Comisiei în abținerea de la Sfânta Împărtășanie (măsură stipulată în Anexa nr. 3, pct. 2.9), menționând că, subiectul Sf. Împărtășanii constituie principiul fundamental în existența Bisericii și nu poate fi alterat sau negociat. ”Biserica nu face compromisuri în acest sens, iar recomandările CNESP la acest capitol pot fi catalogate drept o gravă imixtiune în cultul Bisericii, aceasta în Republica Moldova fiind complet despărțită de Stat!” – a menționat părintele Protopop.

S-au discutat detalii privind petrecerea sărbătorilor Duminicii Mari și pomenirii răposaților în r. Criuleni.

Ulterior oaspeții au vizitat biserica ”Sf. Arhanghel Mihail” din localitate și cavoul familiei Macri. Dl Președinte a făcut cunoștință cu desfășurarea lucrărilor de restaurare a acestui sfânt lăcaș.

În continuare s-a vizitat Scoala Primară ”Haralambie Corbu” și Liceul Teoretic ”Nicolae Donici” din localitate.

Comentariile la articol