Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Donații de ghiozdane și rechizite școlare pentru elevii din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în cadrul proiectului de caritate “Întinde o mâină pentru Moldova”, 65 de elevi din familii cu posibilități materiale reduse din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni au primit ghiozdane cu rechizite școlare ș. m. a. necesare pentru începerea unui Nou An școlar.

Ghiozdanul pentru un copil reprezintă mult mai mult decât un accesoriu. El este o necesitate. Este unealta prin care şcolarul are posibilitatea să exploreze tărâmurile vaste ale cunoaşterii. Din nefericire, există mulți copii, aici în Republica Moldova, pentru care un ghiozdănel, cu toate cele necesare, constituie un lucru inaccesibil încă.

Acest proiect cu caracter filantropic-umanitar își propune prin excelență prevenirea abandonului școlar și accesul nedescriminatoriu pentru multe categorii de elevi care, în mod normal, nu-și permit șă-și cumpere rechizitele necesare pentru școală.

Ne bucurăm în mod deosebit de fiecare acțiune,  realizată în cadrul proiectului de caritate moldo-olandez “Întinde o mâină pentru Moldova”, care are ca scop sprijinirea educației în comunitatea noastră, o prioritatea pentru noi. Orice investiție pe care o facem în acest domeniu, este pentru un viitor mai bun.

Felicit toți partenerii noștri, oameni frumoși și cu suflet mare, care își îndreaptă atenția către elevii cu resurse financiare reduse și care îi ajută să depășească orice obstacol, în drumul lor educațional!

În mod deosebit dorim să-i mulțumim dnei Tanya Hans și tuturor partenerilor noștri implicați din Olanda. La fel, mulțumim Firmei de Transport Internațional de pasageri și colete “NilComPrim”. Hristos Domnul să Vă răsplătească ostenelile însutit!

Mulțumim din tot sufletul tuturor acelora cărora le pasă și care ne-au sprijinit în demersurile noastre, aducând  prin gestul lor o rază de lumină pe fețele copiilor din acest colțișor de rai de pe malul bătrânului Nistru!

P.S. Acest proiect de caritate nu are nici un substrat politic sau de prozelitism, nu este condiționat în nici un fel etnic sau confesional!

Preot Teodor Pelin, paroh al bisericii ”Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni

 

Comentariile la articol