Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Ediția a XVII-ea a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare» la Dubăsarii Vechi

   Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, duminică, în data de 18 iulie 2021, în parcul central din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni, s-a desfășurat ediția a XVII-ea a festivalului ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare».

Sărbătoarea a fost organizată în parteneriat de Direcția Cultură și Turism Criuleni, APL Dubăsarii Vechi și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

La deschiderea festivității au luat cuvânt dna preoteasă Aurelia Rotaru, dl Vitalie Casian, Primarul s. Dubăsarii Vechi, părintele Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, dl Octavian Țîcu, Dr. Prof. Univ. și părintele Nicolae Ciobanu, Președinte al Sectorului Sinodal Activităţi Culturale al Mitropoliei Moldovei.

Festivalul a demarat cu evoluarea în rolul Sf. Ștefan cel Mare a dlui Nicolae Darie, Artist Emerit al Republicii Moldova și Artist al Poporului. Cu alese cântări patriotice ne-au bucurat corul Protopopiatului, urmat de ansambluri folclorice din circumscripție.

Cu dansuri tradiționale de înaltă măiestrie au venit tinerii din com. Togatina, iar clubul sportiv ”Voievozii” ne-au demonstrat arta luptelor marțiale.

Școala de Arte din Dubăsarii Vechi a organizat pe alee o expoziție legată de viața și activitatea Mărețului Voievod Ștefan cel Mare, la care s-au alipit cu lucrări și meșterii populari.

Toți participanții au primit mici cadouri, icoana Sf. Ștefan cel Mare, CD-uri cu cântece patriotice și Diplome de participare.

Festivalul s-a încheiat cu tradiționalul imn ”Când a fost să moară Ștefan…” intonat de toată lumea prezentă. A fost o zi de mare bucurie duhovnicească. În acest sens mulțumim respectuos tuturor organizatorilor!

Sfinte Binecredinciosule Voievode Ștefane, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Comentariile la articol