Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul ”Astăzi S-a născut Hristos!” la Cimișeni

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la data de 8 ianuarie 2023, în biserica cu hramul ”Sf. Întocmai cu Apostolii Împărați Constantin și Elena” din s. Cimișeni r. Criuleni s-a desfășurat tradiționalul festival ortodox ”Astăzi s-a născut Hristos!”, organizat de Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari în parteneriat cu Secția Cultură Criuleni.

Pe amvonul sfântului lăcaș au colindat coruri bisericești și ansambluri folclorice din circumscripție, care au adus nespusa bucurie a Nașterii Domnului în sufletele tuturor celor prezenți. Festivitatea a fost moderată de dna preoteasă Aurelia Rotaru.

La festivitate cu un cuvânt de felicitare s-au adresat către oaspeți și gazde PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, dl Pavel Spînu, Președintele raionului Criuleni, PC părinte prot. mitr. Nicolae Ciobanu, Președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei, dna Valentina Pisarenco, Primarul s. Cimișeni și PC părinte paroh prot. mitr. Ioan Solonaru.

A 2-a parte a sărbătorii, cu obiceiuri frumoase și vechi tradiții moldovenești legate de sărbătorile de iarnă,  a continuat în Casa de Cultură din vecinătate.

La eveniment au luat parte numeroși enoriați, oaspeți din țară și de peste hotare.

Toți au fost ospătați cu bucate tradiționale moldoveneși, iar pe final artiștii au primit Diplome de participare, Pastorale arhierești și cadouri din partea organizatorilor. Pe tot parcursul festivității a domnit o atmosferă de nespusă pace și bucurie duhovnicească, pe care ne rugăm bunului Dumnezeu să o avem cu toții în Anul Nou ce urmează!

Mulțumim din tot sufletul celor implicați în organizare, în mod deosebit, părintelui paroh prot. mitr. Ioan Solonaru și familiei!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol