Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul cântecului pascal al raionului Criuleni la a 15 ediție

dsc_0677-d0bad0bed0bfd0b8d18f

La 13 aprilie anul 2015, în s. Răculești  r. Criuleni, a avut loc a 15-a ediţie a Festivalului pascal raional „Hristos a înviat”. Festivalul este organizat cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, şi cu eforturile comune ale Protopopiatului de Criuleni şi Dubăsari şi Secţia Cultură şi Turism a Raionului Criuleni.

În incinta gimnaziului din satul Răculești, în sale de festivitați, o sală destul de impunătoare și frumoasă s-a organizat frumosul eveniment. S-au depus eforturi considerabile ca Festivalul să fie prezentat la cel mai înalt nivel.
Au participat 11 colective bisericești și folclorice din satele raionului Criuleni, printre care și corul protopopiatului. Prezenţi au fost şi meşteri populari cu diverse expoziţii.

Primarul comunei Răculești, dul Vasile Frunză, s-a adresat către participanți dar și spectatori cu  un cuvînt de Bun Venit îndemnîndu-I pe toți spre făurirea binelui.

Secţia Cultură şi Turism a Raionului Criuleni a fost reprezentată de dna Elena Sclifos, care a venit cu cuvînt de felicitare a dlui Vitalie Rotaru, președinte al Raionului Criuleni, și dnei Valentina Bobeico, sefa Secţiei Cultură şi Turism a Raionului Criuleni.
Preotul Nicolae Ciobanu, Preşedintele Departamentului Cultură al Mitropoliei Moldove a venit cu un mesaj de felicitare a Mitropolitului Vladimir, Întâi Stătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, trimiţând tuturor binecuvântările Sale Arhiereşti. Spre finalul cuvântării sale, părintele Nicolae a amintit şi de eforturile părintelui protopop, preotului Teodor Pelin în desfăşurarea cu bine a Festivalului, dar și de colaborarea rodnică cu Secţiei Cultură şi Turism a Raionului Criuleni.

Prezentatoare a Festivalului a fost  dna Mariana Grigorășenco, care a prezentat deosebit acest eveniment.

De menţionat faptul că toată responsabilitatea pentru buna organizare a Festivalului a avut-o preotul Ioan Pîrlog, parohul bisericii din s. Răculești şi dl Vasile Frunză, primarul comunei Răculești.

La final, toate colectivele au primit diplome de participare și cadouri, din partea Secţiei Cultura şi Turism a raionului Criuleni, dar și iconițe din partea protopopiatului de  Criuleni și Dubăsari.

Primarul comunei Răculești a venit cu premii băneşti către meşterii populari, cu scopul de a-i motiva să facă lucrări la fel de originale şi în continuare.

Festivalul Pascal „Hristos a înviat” ajuns la a 15 ediţie și a luat naştere în anul 2000 în s. Cruglic unde s- a desfăşurat o perioadă de 10 ani consecutiv.

Sursa: https://nicolaeciobanu.wordpress.com/

Comentariile la articol