Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul Cântecului Pascal “Lumină lină – datină creștină”, ediția a XIV-a în raionul Dubăsari

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, tradiționalul festival ortodox «Lumină lină – datină creștină» , ediția a XIV-a, organizat în parteneriat de Direcția Generală Învățământ Dubăsari și Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni s-a desfășurat la data de 12 aprilie în incinta Liceului Teoretic “Ion Creangă”, com. Coșnița, r. Dubăsari.

Festivalul a fost deschis cu un mesaj de felicitare a dnei Maria Jîmbei, Vice Președintele raionului Dubăsari, urmat de dna Larisa Braducean, Șefa Direcției Învățământ General și dna Maria Perciuleac, Șefa Direcției Cultură și Turism Dubăsari. Cu un cuvânt de binecuvântare către cei prezenți s-a adresat PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, iar PC părinte prot. mitr. Nicolae Ciobanu, parohul bisericii din s. Cruglic, președintele Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei a venit cu un mesaj din partea Înalt Preasfințitului Mitropolit Vladimir.

În scenă au evoluat 14 colective formate din elevii gimnaziilor și liceelor de pe ambele maluri a bătrânului Nistru, care ne-au bucurat nespus cu noi piese și scenete pascale. Cu un program deosebit a venit corul Protopopiatului de Dubăsari și Criuleni, condus de prot. Teodor Vrabie, paroh al bisericii ”Sf. M. Mc. Gheorghe” din s. Ustia. Pe întreg parcursul evenimentului a domnit o atmosferă de nepusă bucurie duhovnicească.

Toți participanții au primit cadouri și Pastorale Arhierești.

Mulțumim călduros elevilor, precum și tuturor celor implicați în organizarea acestui încântător festival pascal. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Hristos a înviat! Adevărat a înviat!

 

 

Comentariile la articol