Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
septembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul – concurs al tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă „Aho – aho, răsună Nistrul” ediţia a XIII-a în raionul Dubăsari

    Vineri, 22 decembrie 2017, în incinta Casei raionale de cultură din localitatea Coşniţa s-a desfășurat festivalul – concurs al tradiţiilor şi obiceiurilor sfintelor sărbători de iarnă „Aho – aho, răsună Nistrul”, ediţia a XIII-a, organizat de către Direcţia Cultură şi Turism în parteneriat cu Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni al Mitropoliei Moldovei. 

La festival au participat 13 colective folclorice și coruri bisericești din toate localităţile raionului, repectiv de pe ambele maluri ale râului Nistru. Am fost cu toții plăcut surprinși de coloritul vestimentar, varietatea pieselor și scenetelor expuse, precum și de profesionalismul artistic.

La eveniment au luat parte dna Maria Jîmbei, Vice Președintele raionului Dubăsari, dna Maria Perciuleac, Șefa Secției Cultură și Turism ș. m. a.

Cu un mesaj de felicitare din partea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldovea a venit părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, care a apreciat înalt profesionalismul celor care au evoluat în scenă, mulțumind călduros tuturor celor implicați în organizarea acestui frumos festival ortodox.

Deși festivalul concurs presupune calificative, toți participanții au fost menționați cu trofee – cadouri, icoane, pastorale arhierești și tradiționalii colăciei de Crăciun.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol