Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul „Îngerașii” din com. Hrușova r. Criuleni la a VI-a ediție

     Și în acest an, în contextul împărtășitoarei de har și luminatei zi a Praznicului Învierii lui Hristos, parohia din com. Hrușova în parteneriat cu Consiliul Local, cu Gimnaziul Hrușova, Biblioteca Publică, centrul de zi „Încredere” și grădinița „Prichindel” a organizat, la data de 17 aprilie, pentru a-VI-a oară consecutiv festivalul «Îngerașii».

La festivitate au evoluat corul bisericesc din comuna noastră, ansamblul vocal «Hrușoveanca», copiii Centrului de zi „Încredere” și din gradinița „Prichindel”, care prin cântecele lor s-au făcut vestitori ai mesajului scripturistic al Îvierii Domnului.

De asemenea, expoziția pascală a încântat privirile tuturor prin măiestria brutarilor, coloritul ouălor pascale, broderiilor cu tematică religioasă și desenelor ce au căutat a sugera necesitatea învierii sufletelor noastre.
Ca în fiecare an, cu un impresionant discurs a venit și primarul comunei dna Parascovia Cotovici, care a felicitat călduros pe consăteni cu luminata zi a Învierii lui Hristos. Bucuria Sfintei Sărbători ai Sărbătorilor am împărtășit-o cu oaspeți de onoare precum dna Valentina Rotaru, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, dl Veaceslav Burlac Președintele Organizației Teritoriale PDM Criuleni ș.m.a.

Acest festival local, de la an la an, prinde rădăcini adânci în comuna noastră, anul acesta sala de audiență fiind arhiplină, lucru care ne bucură nespus.

Hristos a Înviat! Adevărat a înviat!

Comentariile la articol