Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul pascal „Îngerașii” în comuna Hrușova

img_9379_1385625

A devenit deja o tradiție frumoasă ca în fiecare an, a doua zi de Paști, în com. Hrușova să se desfășoare Festivalul cântecului pascal cu genericul „Îngerașii” și expoziția de Paști.

Astfel, la 21 aprilie curent, în fața Casei de cultură din comună, s-a desfășurat cea de-a III-a ediție a festivalului „Îngerașii”, care are drept scop promovarea tradiţiilor popular-creştine legate de Învierea Domnului și familiarizarea copiilor şi tinerilor cu cele mai importante evenimente biblice.

De asemenea, festivalul a fost și un prilej de recreere pentru cei circa 250 de spectatori prezenți la eveniment, dornici de cântare duhovnicească, ce au venit la această sărbătoare de suflet, pentru a audia numeroase cîntece, care l-au slăvit pe Hristos şi au anunţat Învierea Lui.

Atmosfera de sărbătoare a fost întreținută de frumoasele cântări pascale, interpretate de colective de elevi din gimnaziu, copii de la grădiniță și Centrul de zi „Încredere”, interpreții Adrian Țarigradschi, Victoria și Rodica Scripnic, Irina Pavalatii, Evelina Mîndru și alții. De asemenea, în cadrul festivalului a evoluat și colectivul de dansatori „Alivera” din com. Boșcana.

Expoziția de Paști a propus spre atenția vizitatorilor produse de panificație tradițional-pascale, ouă încrustate, icoane, broderii, articole de artizanat, etc.

Dna Parascovia COTOVICI, primarul comunei, a felicitat toți locuitorii cu Învierea Domnului, dorindu-le ca lumina și căldura Paștelui să încălzească tuturor sufletul, să lumineze mintea, să deschidă inima spre credință și iertare, să se bucure din plin de frumusețea lucrurilor care îi înconjoară. De asemenea, dna primar a mulțumit tuturor celor care au muncit la realizarea acestui eveniment închinat Învierii și participanților la festival pentru implicarea activă, exprimându-și speranța că în anii viitori vor participa și alte colective, pentru a duce mai departe această tradiție cu caracter cultural-educativ.

Sursa: http://www.criuleni.md/

Comentariile la articol