Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul ortodox al tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă „Aho – aho, răsună Nistrul” ediţia a XIV-a în raionul Dubăsari

    Sâmbătă, 22 decembrie 2018, în incinta Casei raionale de cultură din localitatea Coşniţa r. Dubăsari s-a desfășurat festivalul ortodox al tradiţiilor şi obiceiurilor sfintelor sărbători de iarnă „Aho – aho, răsună Nistrul”, ediţia a XIV-a, organizat de către Direcţia Cultură şi Turism în parteneriat cu Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni al Mitropoliei Moldovei. 

La festival în premieră au participat numeroase colective folclorice din localităţile raionului, dar și din regiunea transnistreană, respectiv de pe ambele maluri ale râului Nistru. Așa cum bine se vede, deși viziunile politice ne despart, Biserica Ortodoxă și marea sărbătoare a Nașterii Domnului, ne unește pe toți într-un suflet și cuget! Am fost cu toții plăcut surprinși de coloritul vestimentar, varietatea pieselor interpretate, precum și de profesionalismul artistic.

La festivitate au luat parte dl Grigore Policinschi, Președintele raionului Dubăsari, dl Comisar Șef Dorin Bînțu, Șef al IP Dubăsari, dna Maria Jîmbei, Vice Președintele raionului, dna Maria Perciuleac, Șef Direcția Cultură și Turism ș. m. a.

Cu un mesaj de felicitare din partea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldovea a venit părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, care a apreciat înalt profesionalismul celor care au evoluat în scenă, mulțumind călduros tuturor celor implicați în organizarea acestui frumos festival ortodox.

Toți participanții la eveniment au primit mici cadouri de la Secția Cultură și Mitropolia Moldovei. A fost o sărbătoare de suflet, cu toții am simțit aroma sărbătorilor de iarnă, care ne bat la ușă! Felicitări aducem tuturor, cu cele mai frumoase urări de bine!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol