Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul ortodox „Astăzi S-a născut Hristos”, or. Criuleni, 2010

DSCF3210

Festivalul ortodox „Astăzi S-a născut Hristos”, ediţia a II-a, programat iniţial pentru 8 ianuarie, însă din cauza măsurilor de carantină, s-a desfăşurat la 17 ianuarie în incinta Centrului de Cultură „Grigorie Sârbu” din or. Criuleni. În scenă au evaluat următoarele colective: corul protopopiatului, ansamblurile folclorice „Cavalerii armoniei” şi „Sălcioara” din s. Boşcana, „Muguraşi” şi „Şezătoarea” din or. Criuleni, „Muguraşii” din s. Cruglic, „Băştinaşii” din s. Hârtopul Mic, „Maleanca” din s. Bălăbăneşti, „Mărgăritarele” din s. Corjova, „La stâncă” din s. Dubăsarii Vechi, „Cununa dorului” din s. Măgdăceşti, corurile bisericeşti din satele Izbişte, Râşcova şi Jevreni.

Au răsunat colinde, urări de sănătate şi numeroase cântece populare prin care s-a vestit bucuria Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Cu ajutorul unui sistem de difuzare festivalul a fost translat în direct pe întreg or. Criuleni. Cu un cuvânt de felicitare din partea Mitropoliei Moldovei a venit prot. mitr. Nicolae Ciobanu, preşedintele Departamentului Relaţii Culturale. Dna Elena Frumosu, şefa Direcţiei Cultură r. Criuleni a apreciat desfăşurarea festivalului. Părintele protopop prot. Teodor Pelin a venit cu un cuvânt de felicitare şi mulţumire adresat tuturor participanţilor.
Fiecare colectiv a fost menţionat cu o diplomă de participare, un colăcel, icoana „Naşterea Mântuitorului” şi un suvenir, oferit de Protopopiatul de Criuleni şi Dubăsari şi Direcţia Cultură r. Criuleni, organizatorii acestui festival.

Comentariile la articol