Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Festivalul ortodox «Astăzi S-a născut Hristos!»

IMG_0936

Duminică, 12 ianuarie 2014, în incinta Casei de Cultură «Grigore Sîrbu» din or. Criuleni s-a desfășurat ediția a 6-a a festivalului ortodox «Astăzi S-a născut Hristos», dedicat Nașterii Mântuitorului și obiceiurilor și tradițiilor legate de sărbătorile de iarnă, organizat de Secția Cultură și Turism Criuleni în parteneriat cu Protopopiatul de Criuleni și Dubăsari, derulat pentru prima dată sub formă de concurs.

În holul Casei de Cultură, ca de obicei, au fost amenajate diverse expoziții de artă populară și artizanat a meșterilor noștri.

Festivalul a fost deschis cu un cuvânt de felicitare din partea dnei Valentina Bobeico, șefa Secției Cultură și Turism Criuleni, prot. mitr. Nicolae Ciobanu, președintele Sectorului Mitropolitan Relații Culturale, dnei Elena Frumosu, deputat în Parlamentul Republicii Moldova și dnei Claudia Șerșun, Specialist Principal al Ministerului Culturii.

În scenă au evoluat 26 de colective: ansambluri vocale, de muzică și dans, coruri bisericești, formații folclorice de artiști amatori cu titlul «Model» ș. a., care ne-au surprins plăcut prin diversitatea pieselor interpretate, coloritului vestimentar și profesionalism.

Conform deciziei juriului cei mai deosebiți au fost «Сavalerii armoniei» s.Boșcana, «Șoimanii» s.Ratuș, «Șezătoarea» or.Criuleni, interpreta Nicoleta Stăvilă s.Hârtopul Mare și corul bisericesc din Slobozia-Dușca, care au fost menționați din partea Consiliului Raional Criuleni cu cadouri de preț. Toți participanții au primit tradiționalii colaci, diplome de participare, iar din partea Protopopiatului icoane cu Nașterea Domnului și CD-uri cu o frumoasă colecție de colinzi.

În final părintele protopop prot. mitr. Teodor Pelin a mulțumit călduros tuturor organizatorilor și participanților la festival, dorindu-le cele frumoase realizări în Noul An. La sfârșit toată sala ridicată au cântat tradiționalul colind «O, ce veste minunată!»…

Comentariile la articol