Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Festivitatea de absolvire la Seminarul Teologic Ortodox ”Sf. Vasile cel Mare” din Iași

    Într-o atmosferă plină de sărbătoare, luni, 27 mai 2024, elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox  ”Sf. Vasile cel Mare” din Iași au participat la ultimul sunet de clopoțel.

Festivitatea a demarat dimineața cu slujba Sf. Liturghii oficiată în Capela Seminarului ”Sf. Împărați Constanttin și Elena” de un sobor de preoți sub protia Pr. Prof. Gabriel Coroamă.

Partea de protocol a fost deschisă cu un cuvânt de felicitare din partea Pr. Director Prof. Dr. Constantin Simiraș. La solemnitate au luat parte cu emoție și bucurie cadrele didactice, părinți și cei dragi care au venit să îi felicite pe absolvenți.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, în calitate de delegat, dar și ca părinte, la ceremonie a participat pr. Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari. Sfinția Sa și-a exprimat recunoștința față de Statul Român pentru oportunitatea oferită elevilor basarabeni de a-și face studiile în această minunată instituție de învățământ.

La fel, pr. Teodor Pelin a mulțumit călduros cadrelor didactice pentru munca depusă, în speranța că ”…sămânța căzută pe pământul bun va aduce rod însutit la vremea ei”. În mod deosebit, Sfinția Sa a remarcat cu admirație despre ilustrele realizări a corului seminarist ”Basileus”, pregătit de-a lungul timpului de doi dascăli inimoși, la rândul lor absolvenți ai Seminarului ieșean – părinții profesori Mihai Ursache și Iulian Zaltariov.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol