Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2023
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Arhiva

PostHeaderIcon «Fiți sfinți, pentru că Eu sunt Sfânt» (I Petru 1,16)

1

Uneori, avem nevoie de surse din exterior, pentru ca împărtășindu-ne din ele, să ne putem mai ușor apropia de Dumnezeu. Aflându-ne, în mediul și împrejurările în care s-au  nevoit înaintașii noștri, monahi și monahii, cred că putem mai lesne sesiza tensiunea iubirii jertfelnice, care a fost în stare să țină în trezvie duhovnicească firea umană, aflată la periferia impotenței duhovnicești.

    Sfântul Ioan Gură de Aur zice: ,,Mântuiește-te tu, și în jurul tău se v-or mântui mii”. Prezența comuniunii harice cu Dumnezeu, rămâne și azi vie și mărturisitoare în înprejurările unde virtutea a fost practicată cu intensitate maximă, înprejurări care chiar și în situația decăzută în care ne aflăm noi,  ne încarcă cu fiorul pozitiv al redobândirii comuniunii cu Ziditorul.

    Bucuria simulacră, de care suntem cuprinși, noi, vlăstarele uscate ale Viței Harului, cu toate că suntem chemați la slujirea lui Dumnezeu cu trupul și cu sufletul, (I Cor. 6,20), ne cuprinde și ne face a fi neroditori, însușindu-ne, spre osânda noastră, năravuri triviale străine duhului creștinesc. În acest context, spre a fugi de deșertăciuni și a ne apropia de Biserica lui Hristos, am socotit de cuviință că ar fi bine de a implica și tinerii enoriași ai bisericii din Hrușova în această lucrare tainică și roditoare a rugăciunii practicată la locurile sfinte. În acest chip, în ziua de 5 februarie, anul curent, am efectuat împreună cu ei, un pelerinaj la mănăstirile Curchi, Țîpova și Saharna, unde am fost primiți cu o deosebită căldură sufletească, am fost învățați a ne ruga și am fost ospătați pentru a putea continua drumul nostru îndrăzneț și edificator sufletește.

    Domnul să ne călăuzească drumul vieții… Amin!

Comentariile la articol