Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon În s. Holercani r. Dubăsari a avut loc adunarea enoriașilor

DSCF4328

    Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, la 12 iunie 2016, în s. Holercani r. Dubăsari a avut loc adunarea enoriașilor acestei parohii.
    Întrunirea a fost cauzată de intenția unui grup de consăteni de a construi o biserică în localitate sub jurisdicția așa-zisei «mitropolii» a Basarabiei, fapt care a nemulțumit credincioșii.
Deși s. Holercani dispune de o biserică cu hramul «Sf. Ierarh Nicolae» situată puțin în afara satului(pe locul vechi al acestuia), într-un loc deosebit de pitoresc pe malul bătrânului Nistru, dealul ce le desparte ar fi un serios obstacol pentru credincioșii mai în etate, spun membrii grupului de inițiativă și au decis că ar fi bine să construiască o biserică în centrul satului, dar sub jurisdicția unei alte „mitropolii”.
Ca de obicei, după o mică rugăciune, a fost ales Președintele adunării dl Valentin Porubin și secretarul dl Valeriu Popușoi. Deși pe parcurs spiritele s-au cam încins, adunarea a decurs în general pașnic, într-un dialog consultativ și destul de consructiv, fiecare doritor expunându-și părerea asupra problemei în cauză.
La adunare au luat parte parte părintele Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, prot. Emanuil Grigoriev, parohul bisericii din localitate, preoți băștinași și din vecinătate, autoritățile publice locale în frunte cu dl Tudor Tanasiev, primarul satului și numeroși enoriași. La fel au luat parte membrii grupului de inițiativă a construcției noii biserici.
Prin vot unanim s-a decis:
1. Neacceptarea construcției unei noi biserici în centrul satului sub jurisdicția așa-zisei «mitropolii» a Basarabiei(au votat contra doar 2 persoane);
2. Identificarea unui teren în localitate pentru construcția unei capele cu clopotniță, inclusiv cu toate cele necesare acesteia.
Întru susținerea deciziilor luate au fost depuse peste 1000 de iscălituri, listele urmează a mai fi completate și anexate protocolului adunării.

Comentariile la articol