Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir a numit Duhovnicul-administrator la schitul de călugărițe ”Sf. Ierarh Nicolae” din s. Holercani r. Dubăsari

    Joi, 9 decembrie 2021, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, a oficiat un Te-Deum în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Holercani r. Dubăsari, schit al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău.

Vizita arhipăstorească a avut loc în urma deciziei Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova din 20 septembrie 2021, de a înființa schitul de călugărițe „Sfântul Ierarh Nicolae” din s. Holercani r. Dubăsari al mănăstirii de călugărițe „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău și numirea Preacuviosului Arhimandrit Nicolae (Roșca) în funcția de duhovnic-administrator a acestui schit.

Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au înălțat rugăciuni: PC Arhim. Nicolae (Roșca), Duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sf. M. Mc. Teodor Tiron” Ciuflea din Chișinău și al schitului de maici „Sf. Irh. Nicolae” din s. Holercani r. Dubăsari, PC Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni și un impunător sobor de preoți și diaconi, susținut de corul protopopiatului dirjat de prot. Teodor Vrabie.

Spre final, Arhipăstorul a adresat un cuvânt de felicitare obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.

În conformitate cu ordinul comandantului BPDS „Fulger” din data de 1 decembrie 2021, PC Arhim. Nicolae (Roșca) a înmânat Înaltpreasfințitului VLADIMIR, medalia comemorativă „30 de ani a Brigăzii de poliție cu Destinație specială a IGP”

Preacuvioșia Sa a adus la cunoștință Înaltpreasfințitului Mitropolit despre lucrările prezente cât și despre cele ce vor urma pentru restaurarea Sfântului așezământ de pe malul bătrânului Nistru.

La festivitate au luat parte dl Grigore Filipov, Președintele r. Dubăsari, dl Tudor Tanasev, Primarul s. Holercani, dl Mihail Sclifos, Primarul or. Criuleni, precum și mulți alți oaspeți și enoriași.

Tot în această zi, ÎPS Mitropolit VLADIMIR a efectuat o vizită pastorală împreună cu PC Arhim. Nicolae (Roșca), PC Prot. mitr. Teodor Pelin, Prot. Emanoil Grigoriev, parohul sfântului locaș, și preoții prezenți la biserica nouă din localitate cu hramul în cinstea „Mutării moaștelor Sf. Irh. Nicolae”.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Comentariile la articol