Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir a primit la Reședința Mitropolitană colindători din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni

    Miercuri, 05 ianuarie 2021, ÎPS Mitropolit Vladimir a primit la Reşedinţa Mitropolitană din Chișinău, colindători din Protopopiatul de Dubăsari și Criuleni.

Părintele Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, însoțit de dl Grigore Filipov, Președintele r. Dubăsari, clerici și enoriași din circumscripție au fost primiți cu multă dragoste părintească de Arhipăstor.

Corul preoțesc, dirijor prot. Teodor Vrabie, și corul bisericesc ”Balada” din s. Măgdăcești r. Criuleni, dirijor Diana Maxim, au venit cu un buchet de colinde străbune și cu un profund mesaj legat de sărbătoarea Nașterii Pruncului dumnezeiesc.

La final, colindătorii l-au felicitat pe Întâistătător cu sfintele sărbători de iarnă, dorindu-i deplină sănătate şi alese bucurii duhovniceşti.

La rândul Său, Mitropolitul le-a oferit daruri și le-a vorbit despre importanța vestirii Nașterii Domnului și a păstrării valorilor și tradițiilor strămoșești.

„Vă felicităm pentru că păstrați valorile și tradițiile noastre creștine ortodoxe, atât în ceea ce privește conținutul colindelor, dar și al retrăirii evenimentului nativ. Vă dorim ca sărbătorile Nașterii Domnului, Anului Nou și Botezului Domnului să fie o binecuvântare pentru dumneavoastră, să vă aducă lumină în suflet, pace și multă bucurie. Să aveți bucuria păstorilor de la Betleem, lumina îngerilor din noaptea Nașterii Domnului și să ne mai întâlnim și la anul…”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Comentariile la articol