Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir l-a felicitat pe prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, cu prilejul aniversării a 25 ani din ziua hirotonirii în treapta de preot


    ÎPS Mitropolit Vladimir l-a felicitat ieri, la finalul Sfintei Liturghii oficiate în parohia „Sf. Arhanghel Mihail” din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni, pe parohul aceste biserici prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, cu ocazia aniversării a 25 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.

Pentru aportul considerabil la revigorarea vieții bisericești din Protopopiatul încredințat spre păstorire, arhipăstorul l-a decorat pe părintele Teodor cu înalta distincție bisericească ordinul „Sf. Binecredincios Ștefan cel Mare”.

În cuvântul său de felicitare, Mitropolitul Vladimir i-a urat părintelui Teodor mulţi ani în deplină sănătate şi înţelepciune duhovnicească spre slava Bisericii lui Hristos şi mântuirea credincioşilor încredinţaţi spre păstorire.

„Preacucernice părinte Teodor, Vă adresez cele mai cordiale felicitări cu prilejul aniversării a 25 de ani din ziua hirtonirii în treapta de preot, urându-vă multă sănătate, mulţi ani şi bunăsporire în toate.

Exercitând funcţia de Protopop de Criuleni și Dubăsari, într-o perioadă deloc simplă pentru Republica Moldova, Sfinția Voastră aţi adus o contribuţie deosebită la consolidarea poziției Bisericii Ortodoxe în circumscripția încredințată, la statornicirea relațiilor de bun augur dintre Biserică și autoritățile publice locale, pe ambele maluri ale multpătimitului râului Nistru.

Sunt bucuros să menţionez că în ultimii ani ați participaţi activ la implementarea predării religiei în instituțiile școlare, la organizarea deja tradiționalului Festival Ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare» și nu în ultimul rând la implicarea activă în diverse proiecte sociale.

În această zi remarcabilă, Părinte drag, Vă felicit încă o dată cu ocazia jubileului, dorindu-vă mult succes în activităţile pe care le desfăşuraţi şi în realizarea tuturor dezideratelor Sfinției Voastre”, a menționat în mesajul său ÎPS Mitropolit Vladimir.

Omagiatul a mulţumit Întâistătăorului şi tuturor celor prezenţi pentru frumoasele urări, menţionând că se va strădui să-şi îndeplinească şi mai departe ascultările cu smerenie şi sârguinţă.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Comentariile la articol