Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Înalți oaspeți și demnitari de Stat din Austria au vizitat Raionul Criuleni

    La 22 aprilie 2018 dl MMag. DDr. Hubert Fuchs, Secretar de Stat din cadrul Ministerului Federal pentru Finanţe al Republicii Austria, în calitatea sa de membru al Guvernului Federal al Austriei, a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova, fiind însoțit de Excelența Sa, Mag. Christine Freilinger, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Austria în Republica Moldova, dl Consilier al Ambasadei, Mag. Gero Stuller, reprezentant al Ministerului Federal pentru Muncă, Afaceri Sociale, Sănătate şi Protecţia Consumatorului și dl Mag. Ion Gore, colaborator al Biroului pentru Afaceri Interne din cadrul Ambasadei Austriei.

Înalții oaspeți au fost întâmpinați la Consiliul Raional Criuleni de către Președintele Raionului dl Veaceslav Burlac, care deține și onorata funcție de Președinte al Uniunii Naționale a Consiliilor Raionale din Republica Moldovapărintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, Vice Președinții raionului Criuleni dl Vitalie Verebceanu și Ala Ungurean ș.a.

După o mică excursie prin clădirea Consiliului Raional, înalții oaspeți s-au deplasat la Instituția medico-sanitară publică SPITALUL RAIONAL CRIULENI, unde a fost sfințit un teren destinat construcției bisericii cu hramul ”Sf. Arhanghel Mihail”, achiziționat în acest scop de musafiri. Rugăciunea de binecuvântare a fost săvârșită de părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, părintele prot. mitr. Vasile Pistrui, parohul bisericii ”Mininea Sf. Arhanghel Mihail” din or. Criuleni și părintele Ioan Țuțuianu, cleric al aceleași biserici, responsabil de șantier. La eveniment au luat parte dl Nicolae Croitor, Directorul IMSP SR Criuleni, angajații acestei instituții, precum și enoriași din localitate.

În continuare, aleasa delegație a vizitat Catedrala Mitropolitană ”Nașterea Domnului” din or. Chișinău, unde au asistat la săvârșirea de către Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a unui Te-deum pentru un grup impunător de motocicliști, membri ai Comunității motocicliștilor din Republica Moldova, care la începutul turului anual al motocicliștilor autohtoni au fost prezenți și au mulțumit Domnului, cerând binecuvântarea Tatălui Ceresc pentru toate izbândele și reușitele lor. Ulterior, ÎPS Mitropolit Vladimir a povestit oaspeților despre istoria acestui sfânt lăcaș.

Mai târziu, Întâi Stătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, a poftit invitații la Palatul Mitropolitan. În cadrul unei ședințe s-a discutat despre relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Austria și formarea unui parteneriat de cooperare în domeniul social și umanitar între Mitropolia Moldovei și Ambasada Austriei la Chișinău. În semn de recunoștință arhipăstorească, pentru activitate sârguincioasă spre binele și întru mărirea Sfintei Biserici Ortodoxe din Moldova, dl Hubert Fuchs a fost decorat cu medalia  „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”. Domnia Sa și-a exprimat profund recunoștința pentru înalta distincție, angajându-se și în viitor a savârși diverse activităţi cu caracter social şi coeziv bineplăcute Domnului.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol