Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir a decorat un grup de ctitori și binefăcători implicați în proiecte sociale și de caritate

    Miercuri, 5 ianuarie 2021, în prima parte a zilei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a primit la Reședința mitropolitană pe Protopopul de Criuleni și Dubăsari, Protoiereul mitrofor Teodor Pelin, Prot. Ioan Țuțuinau, parohul bisericii „Sf. Arh. Mihail” din orașul Criuleni, Prot. mitr. Chiril Damian, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Delacău, r. Anenii Noi și pe Prot. mitr. Ioan Cernea din Episcopia de Edineț și Briceni însoțiți de un grup de ctitori și binefăcători.

Mitropolitul le-a mulțumit cordial oaspeților săi pentru activitatea rodnică și sârguincioasă întru susținerea valorilor moral-creștine și filantropice în societate și pentru spirijinul acordat Bisericii Ortodoxe din Moldova, la realizarea mai multor proiecte sociale și de caritate.

Cu acest prilej, Întâistătătorul BOM a oferit următoarele distincții bisericești:

Vladimir Parpauț  – Ordinul mitropolitan „Sf. Binecredincios Ștefan cel Mare”, de gr II;

Vladimir Ursu, Director firmei de transport internațional de pasageri și colete “TransportWW” – Diplomă arhierească;

Prot. mitr. Chiril Damian, parohul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din s. Delacău, r. Anenii Noi – ordinul „Meritul bisericesc” de gr. III;

Preoteasa Tatiana Cernea  – medalia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, de gr I;

Preoteasa Olga Țuțuianu – medalia  „Sfânta Cuvioasă Parascheva”, de gr I.

Întâistătătorul și-a exprimat speranța că și mai departe cei decorați vor continua de a săvârși fapte frumoase și bineplăcute lui Dumnezeu.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Comentariile la articol