Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Inaugurarea bibliotecii parohiale și a școlii de creație în s. Rîșcova r. Criuleni

dsc_0169

Recent în s. Rîșcova r. Criuleni, în cadrul bisericii ”Înățarea Domnului” a fost inaugurată o bibliotecă parohială și o școlă de creație. Părintele Teodor Spătaru, parohul acestei biserici și-a adus o parte din cărțile personale și a amenanjat în biserică o bibliotecă de carte ortodoxă pentru enoriașii acestei parohii. Credincioșii primesc cărțile la domiciliu iar după ce le citesc le întorc pentru a lua alte lecturi.

Folosindu-ne de acestă ocazie, în cadrul școliii duminicale a fost inaugurată o școală de creație pentru copiii acestei parohii. Aici micuții vor picta, vor croșeta, vor învăța confecționarea coșulețelor din lozie, etc, la îndrumarea tinerii profesoare Marina Cibotaru.

Președintele Sectorului Sinodal Activitate Culturală al Mitropoliei Moldovei preotul Nicolae Ciobanu a participat la acest eveniment vorbind prezenților despre importanța bibliotecii parohiale dar și a școlii de creație. După discursul său, preotul Nicolae a donat un set de carte ortodoxă pentru biblioteca parohială nou înființată, dar și materiale pentru pictură care au fost donate prin intermediul Sectorului Sinodal Activități Culturale al Mitropoliei Moldovei de către compania ”Art-Atribut”, în persoana directorului domnului Alexandru Dormenco.

Parohul bisericii, preotul Teodor Spătaru a îndemnat enoriașii să se folosească de aceste oportunități din cadrul parohiei, mulțumind oaspeților și donatorilor pentru contribuția mult folositoare. Și primarul satului, domnul Dumitru Sîrbu a mulțumit prezenților pentru organizarea evenimentului fiind convins că sătenii vor veni în număr mai mare la biserică și vor deveni mai iubitori față de aproapele în urma citirii cărților de suflet ziditoare.

Menționăm că astfel de școli de creație cu suportul companiei ”Art-Atribut” au fost înființate în peste 25 de parohii di Republica Moldova.

Sursa: https://nicolaeciobanu.wordpress.com/

Comentariile la articol