Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Întâistătătorul a oferit distincții bisericești unui grup de ctitori și binefăcători ai Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari

În după amiaza zilei de 29 aprilie, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, a primit la Reședința mitropolitană pe Protopopul de Criuleni și Dubăsari, Protoiereul Mitrofor Teodor Pelin și pe Prot. Dumitru Darmancev, parohul bisericii „Sfântul Mucenic, Multpătimitorul Împărat Nicolae şi familia sa de martiri” din s. Pohrebea, r. Dubăsari, însoțiți de un grup de ctitori și binefăcători ai Protopopiatului.

Mitropolitul le-a mulțumit cordial oaspeților săi pentru activitatea rodnică și sârguincioasă întru susținerea valorilor moral-creștine în societate și pentru spirijinul acordat Bisericii Ortodoxe din Moldova, la realizarea mai multor proiecte sociale și de caritate.

Cu acest prilej, Întâistătătorul a oferit următoarele distincții bisericești:

Dna Vasilica-Tatiana Mechea – Ordinul „Sf. Cuv. Parascheva”, gr. II (pentru activități de caritate).

Dl Dumitru Chisnenco – Ordinul „Meritul bisericesc”, gr. III.

Dna Maria Muravschi – Ordinul Sf. Cuv. Agafia, gr. II.

Dl Oleg Cîrlig – Ordinul Meritul bisericesc, gr. III.

Prot. Grigore Rotaru – Medalia „Binecredincios Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Dl Nicolae Vremea – Medalia „Binecredincios Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Dl Nicolae Castraveț – Medalia „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni”, gr. II.

Dl colonel Vasile Staver, șef militar superior contingent militar Forțe de menținere a păcii RM – Medalia „Sf. Cuv. Paisie Velicicovski”.

Dl locotenent-colonel Tudor Arabadji, comandant Batalion 3 infanterie independent Forțe de menținere a păcii RM – Medalia „Sf. Cuv. Paisie Velicicovski”.

Întâistătătorul și exprimat speranța că și mai departe domniile lor vor continua de a săvârși fapte frumoase și bineplăcute lui Dumnezeu.

La rândul lor, toți cei prezenți au mulțumit Mitropolitului pentru gestul mărinimos și pentru bunăvoința manifestată, declarându-se dispuși să muncească și mai departe pentru promovarea valorilor moral-spirituale în societate.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Comentariile la articol