Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon ”Întinde o mâină pentru Moldova!” un nou proiect de caritate moldo-olandez realizat în s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni – pentru viitorul copiilor noștri!

    Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, în cadrul proiectului de caritate moldo-olandez “Întinde o mâină pentru Moldova!” am reușit a pregăti în acest an 120 de ghiozdane pline cu richizite școlare, hăinuțe, dulciuri ș.m.a. pentru elevii de 7-14 anișori din s. Dubăsarii Vechi r. Criuleni.

Acest frumos proiect cu caracter filantropic-umanitar își propune prin excelență prevenirea abandonului școlar și accesul nedescriminatoriu pentru multe categorii de elevi care, în mod normal, nu-și permit șă-și cumpere rechizitele necesare pentru școală. Acesta este unul din proiectele noastre cele mai îndrăgite, pentru că putem face fericiți foarte mulți copii și pentru că investim în educația lor. An de an, copii nevoiași, primesc de la noi, în ajun de noul an școlar, ghiozdane noi și moderne, rechizite corespunzătore vârstei, dar și haine și încălțăminte noi. Caiete, pixuri, penare și ghiozdane – toate le transmit micuților un amalgam întreg de emoții, care ard de nerăbdare să se laude colegilor cu ceea ce au în ghiozdan.

Abandonul școlar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă țara noastră. În familiile sărace, marginalizate, există mulți copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la grădiniță sau la școală, dar nu pot din cauza faptului că nu au un ghiozdan, nu au rechizite sau măcar o pereche de pantofi cu care să se încalțe. De uniformă nici nu se pune problema…

In prezent traiesc si ei, ca mulți alți copii, o situatie foarte dificilă din cauza situatiei actuale. Ei nu au precum copiii nostri telefoane, tablete sau laptopuri pentru a putea face școala online. Nu au nici tehnologia necesară și nici măcar caiete si ustensile de scris. Ei nu au nici o vină că părinții folosesc banii pentru a cumpăra orice altceva, mai puțin însă lucruri pentru copii. Noi știm asta și încercăm să salvăm prin educație cât mai mulți copilași. Cei mai mulți dintre ei fac parte din familii cu posibilități material reduse, fiind crescuți în general de mame rămase singure sau bunici care abia de supraviețuiesc din banii pe care îi câștigă. O parte dintre copii se confruntă cu probleme de sănătate, dar toți ei vor să se bucure de începutul de an şcolar și să meargă la școală cu zâmbetul pe buze și cu ghiozdanul plin.

Pe viitor sperăm să continuăm cu sfințenie acest proiect, implicând mai multă lume de bună credință, și să putem pregăti, anual, pentru școală, cât mai mulți copii în fiecare an. Fiecare din NOI poate să doneze și să ajute un copil sărac să meargă la școală și, astfel, SĂ-I SCHIMBĂM DESTINUL prin intermediul educației.

Pentru transparența proiectului ”Întinde o mâină pentru Moldova!”, tradițional, facem un mic reportaj foto și video pentru donatori și voluntari, prin intermediul căruia le transmitem mulțumirile și bucuria din ochii copiilor!

Mulțumim din tot sufletul dnei Tanya Hans, care a depus o muncă gigantică întru realizarea acestui impozant proiect, dnei Patricia Radu, dlui Tiberiu Danci și, bineînțeles, tuturor donatorilor – oameni frumoși și cu suflet mare!

Mulțumim, la fel, firmei de Transport Internațional de pasageri și colete NilComPrim și angajaților MAI ai Republicii Moldova. Prin eforturi comune se realizează proiecte de vis, și, în acest an 120 de copii nevoiași din Zona de Securitate a Republicii Moldova vor pleca la școală veseli, cu nasul sus și de rând cu toată lumea!

Bunul Dumnezeu să Vă răsplătească tuturor celor implicați însutit! Doamne, ajută!

P.S. Acest proiect de caritate nu are nici un substrat politic sau de prozelitism, nu este condiționat în nici un fel etnic sau confesional!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

 

Comentariile la articol