Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir a primit în vizită la reședința mitropolitană dna Tatiana Neculai, director al Centrului de Plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități ”A. Grăjdian” din or. Criuleni

     În dimineața zilei de miercuri, 5 iulie 2023, Înalt Preasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, a primit în audiență la Reședința Mitropolitană pe părintele prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, însoțit de dna Tatiana Neculai, director al Centrului de Plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități ”Alexandra Grăjdian” din or. Criuleni.

În cadrul întrevederii părintele Teodor Pelin a vorbit despre parteneriatul interinstituțional și frumoasele realizări pe parcursul  ultimilor ani.

Înalt Preasfințitul Mitropolit Vladimir, citând porunca a V-a din Decalog: ”Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să-ţi fie bine şi să trăieşti ani mulţi pe pământ.”(Ieşirea 20,12), a menționat că grija faţă de bătrânii noștri aflaţi în nevoie este o datorie creștinească. Prin intermediul aşezămintelor sociale le întindem o mâină de ajutor şi oferim persoanelor vârstnice căldura, dragostea şi grija de care au atâta nevoie. La fel, mult contează asistența spirituală a Bisericii Ortodoxe care aduce alinare sufletească și vindecare trupească celor neputiincioși.”

Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova a apreciat înalt munca dnei Tatiana Neculai, depusă pe parcursul a peste 15 ani la cârma Centrului de Plasament. La raportul părintelui Protopop Teodor Pelin, Întâistătătorul a decorat dna Tatiana Neculai cu Medalia „Cuvioasa Parascheva” gr.I.

La rândul său, dna Director a mulțumit călduros Mitropolitului Vladimir pentru înalta distincție bisericească care, o va motiva cu siguranță să slujească în continuare cu multă abnegație în misiunea deloc ușoară pentru bătrânii noștri.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol