Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârșit slujba de sfințire a șase cruci care vor împodobi turlele noii biserici cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail” din Criuleni

    ÎPS Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove s-a aflat marți, 16 noiembrie 2021, la Spitalul Raional din orașul Criuleni unde a săvârșit slujba de sfințire a celor șase cruci care vor împodobi turlele noii biserici cu hramul „Sf. Arhanghel Mihail”.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al bisericilor din raioanele Criuleni și Dubăsari, Prot. mitr. Serghei Golovaci, Secretar Criuleni, Prot. Ioan Țuțuinau, parohul bisericii ș.m.a.

La eveniment au participat: Președintele r. Criuleni dl Pavel Spînu, Vice Președinții dl Oleg Ogor și dl Roman Onica, Diectorul General al IMSP Criuleni dna Aurelia Roman, Primarul de Criuleni dl Mihail Sclifos, ctitori și binefăcători ai sf. lăcaș, care au avut bucuria de a se ruga alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

În predica de la finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța Sfintei Cruci în viața credincioșilor, îndemnându-i pe cei de față să participe la slujbe și să susțină preotul-paroh în vederea realizării urmatoarelor lucrări de finisare a bisericii.

Piatra de temelie pentru noul locaş de cult a fost sfinţită de către ÎPS Mitropolit Vladimir la data de 19 iulie 2018.

Biserica are două nivele, primul nivel din beton armat, cu hramul în cinstea Fericitei Matrona de Moscova, iar al doilea nivel din lemn de pin în cinstea Sf. Arhanghel Mihail.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Comentariile la articol