Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir a sfinţit piatra de temelie a bisericii „Sfântul Arhanghel Mihail” de pe lângă Spitalul Raional din Criuleni

În dimineața zilei de 19 iulie 2018, ÎPS Mitropolit Vladimir a săvârşit un Serviciu divin pentru punerea pietrei de temelie a celei de-a doua biserici din orașul Criuleni, care va fi înălțată pe lângă Spitalul Raional din Criuleni și va purta hramul în cinstea Sfântului Arhanghel Mihail.

Alături de Întâistătător au înălțat rugăciuni: Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al bisericilor din raioanele Criuleni și Dubăsari, Pr. Marin Cij, Președintele Sectorului Sinodal Asistență Spirituală în Instituțiile Medicale și un sobor preoțesc.

La eveniment a fost prezent un număr covârşitor de credioncioşi, care au avut bucuria de a se ruga alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Vlădica Vladimir binecuvântând începutul cel bun, a dat o apreciere aleasă eforturilor făcute de oamenii de bună credință din Criuleni, precum și inițiativei părintelui-paroh Ioan Țuțuianu, datorită cărora a fost posibilă inițierea lucrărilor de construcție, spre a ridica acest complex de rugăciune, de educație și de spiritualitate ortodoxă.

„Ori de câte ori se sfinţeşte piatra de temelie a unui lăcaş de rugăciune, sufletele noastre trebuie să tresalte de bucurie că zidim casă lui Dumnezeu şi casă nouă celor care constituim Trupul tainic al lui Hristos care este Biserica.

Astăzi s-a pus început bun unei lucrări frumoase, de care se bucură însuşi Dumnezeu şi sfinţii din ceruri pentru că orice biserică înseamnă o poartă a cerului şi o tindă a Raiului.

Dumnezeu să-l întărească pe părintele paroh și pe ctitori, să ducă la bun sfârşit această sfântă lucrare”, a spus Mitropolitul.

Părintele Ioan a mulțumit fiește Întâistătătorului pentru bunăvoința de a binecuvânta lucrările unui nou locaș de cult și de a fi alături cu gândul cel bun, precum și cu sfatul părintesc.

Biserica va avea două nivele, primul nivel din beton armat, iar al doilea nivel din lemn.

 * * *

Ulterior, Întâistătătorul s-a deplasat la Consiliul Raional Criuleni, unde, înconjurat  de un sobor preoţesc a sfinţit sediul acestei instituţii. Cu acest prilej, Vlădica Vladimir a felicitat membrii consiliului cu ocazia acestui eveniment de suflet, exprimându-şi speranţa că munca angajaţilor din conducerea raionului va fi mai prolifică, spre binele locuitorilor raionului şi întru slava lui Dumnezeu.

Mitropolitul a amintit că orice lucru bun se face numai cu binecuvântarea Domnului şi a îndemnat pe cei prezenţi să cheme mereu ajutorul Atotţiitorului în activitatea lor de zi cu zi.

Domnul Veaceslav Burlac, preşedintele Raionului Criuleni, a mulţumit arhipăstorului şi tuturor slujitorilor Bisericii prezenţi la eveniment pentru sfinţirea sediului Consiliului Raional, astfel fiind binecuvântată şi munca care se depune aici. Domnul Preşedinte a mai menţionat că va acorda o atenţie sporită dezvoltării relaţiilor de colaborare dintre autorităţile publice raionale şi Biserică, pentru a contribui la bunăstarea şi liniştea socială.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

Comentariile la articol