Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir a târnosit biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Criuleni

     Marți, 29 noiembrie 2022, în ziua pomenirii Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, Înaltpreasfințitul Mitropolit Vladimir, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe din Moldova a târnosit biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Criuleni.

În dimineața zilei, Mitropolitul a fost întâmpinat de către Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, preotul-paroh Prot. Ioan Țuțuianu împreună cu familia, ctitori și enoriași ai acestei parohii. A urmat slujba de sfințire a Prestolului bisericii și Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Înaltpreasfinței Sale i-a coliturghisit: Prot. mitr. Dr. Vadim Cheibaș, Secretar mitropolitan, Prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, preotul-paroh Prot. Ioan Țuțuianu și un sobor de preoți slujitori din Protopopiat.

Răspunsurile liturgice  au fost oferite de către corul Mănăstirii Curchi, condus de dirijorul dl Dumitru Buga.

Pentru activitatea sârguincioasă spre binele și întru mărirea Bisericii Ortodoxe din Moldova, în timpul Vohodului mic, preotul-paroh Prot. Ioan Țuțuianu a fost decorat de către Mitropolit cu dreptul de a purta mitră, Preotul Ioan Tîrgoală, decorat cu ordinul „Meritul Bisericesc” gr. III și Preotul Teodor Boțu, decorat cu ordinul „Cuv. Paisie Velicicovski” de gradul II.

La sfârșitul Sfintei Liturghii a urmat: Înconjorul bisericii cu citirea celor patru Sfinte Evanghelii praznicale, Sfințirea unui set de 6 clopote care va înfrumuseța ansamblul liturgic al parohiei, un Te-deum de Slavă și Mulțumire Preamilostivului Dumnezeu, iar câțiva ctitori și binefăcători ai bisericii s-au învrednicit de ordine, medalii și diplome mitropolitane.

Cu ocazia acestui eveniment istoric, Sfințirea noii Biserici, un grup de copii de la Școala Primară din or. Criuleni a susținut un concert pentru toți cei prezenți.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, https://mitropolia.md/

Comentariile la articol