Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir îndeamnă la rugăciune pentru ziua de Duminică, 13 noiembrie

24115408

Veacuri la rând, în timpul celor mai grele încercări prin care treceau popoarele binecredincioase, Biserica rânduia rugăciuni, pentru ca oamenii, lăsând deoparte orgoliul şi mânia, să se reunească în rugăciune şi cugetare pentru a chema mila lui Dumnezeu, dar şi pentru a se feri de fapte pripite şi necugetate.

În ultima perioadă am trecut cu toţii prin tensiuni mari, situaţia încordată încă mai persistă şi orice neînţelegere dintre fraţi este numai spre folosul şi bucuria neprietenilor Bisericii, care aşteaptă orice moment favorabil pentru a-şi întări poziţiile şi pentru a denigra încă o dată instituţia eclesială cu caracter identitar pentru neamul nostru.

Sfânta Evanghelie întotdeauna a propovăduit pacea şi a îndemnat creştinii să reacţioneze cumpătat la toate vitregiile ce le apar în cale, însă aceste porunci ale Mântuitorului nu anulează hotărârea şi datoria fiecăruia dintre noi de a sta ferm întru apărarea valorilor prin care ne-am propăşit şi ne-am afirmat.

Astfel, îndemnăm și binecuvântăm slujitorii și credincioșii să se înarmeze cu cea mai puternică armă a Bisericii – rugăciunea. Totodată, recomandăm să se citească acatiste către Sf. Cuv. Parascheva – ocrotitoarea țării și toți sfinții care s-au proslăvit în pământul Moldovei, spre aplanarea ispitelor la care a fost supusă societatea noastră şi pentru a găsi consensul şi liniştea prin post şi rugăciune.

În această pornire a noastră să luăm aminte şi la vieţile Sfinţilor noștri canonizați de curând: Sf. Ierarh Gavriil Bănulescu-Bodoni și Sf. Fericita Agafia de la Cușelăuca, care au slujit lui Hristos cu desăvărşită dragoste, dedicându-se pentru crearea şi păstrarea unităţii în Biserică, iar într-un final dedicându-și viaţa pentru Evaghelia lui Hristos, Biserică și neam.

Nădăjduim că Bunul Dumnezeu se va îndura și vom depăşi toate ispitele şi provocările vremii şi vom reuşi să menţinem Biserica și societatea în duhul unităţii și a păcii.

Astfel, să ne întărească Domnul ca să trecem cu bine peste toate ispitele întru buna înţelegere dintre cetățenii țării noastre.

+ VLADIMIR,

Mitropolit al Chişinăului şi al întregii Moldove

Comentariile la articol