Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir la decorat pe Prot. Mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari cu ocazia aniversării a 45 de ani de viață și 15 ani de activitate sârguincioasă în funcția de Protopop

   Marți, 2 octombrie 2018, la Reședința Mitropolitană din Chișinău, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a primit în audiență pe PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, însoțit de un grup de creștini, ctitori ai bisericii cu hramul ”Sf. Arh. Mihail” din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni.

Pentru aportul considerabil la revigorarea vieții bisericești din Protopopiatul încredințat spre păstorire, ÎPS Mitropolit Vladimir l-a decorat pe părintele Protopop cu înalta distincție bisericească Ordinul „Sf. Irh. Gavriil Bănulescu-Bodoni” gr. III,  cu prilejul aniversării a 45 de ani de viață și 15 ani de activitate sârguincioasă în funcția de Protopop.

Totodată, Mitropolitul a decorat mai mulți ctitori ai bisericii „Sf. Arh. Mihail” din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni, după cum urmează:

Dna Galina Pascari – Ordinul bisericesc „Cuv. Agafia de la Cușelăuca”, gr. II.

Dna Liudmila Cîrlig – Ordinul bisericesc „Cuv. Agafia de la Cușelăuca”, gr. II.

Dna Parascovia Postica – Ordinul ”Sf. Cuv. Parascheva” gr. II.

Prot. mitr. Ioan Solonaru, parohul bisericii „Sf. Întocmai cu Apostolii Împărați Constantin și Elena” din s. Cimișeni r. Criuleni, cu ocazia frumoasei aniversări de 50 ani – Medalia „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Dl Valeriu Chetrușca – Medalia jubiliară  „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

Dl Gheorghe Chetrușca – Medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

Dl Grigorie Lungu – Medalia jubiliară „25 de ani de activitate a Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe din Moldova – Mitropolitul Vladimir”.

În cuvântul său de felicitare, Întâistătătorul i-a urat părintelui Teodor, mulţi ani în deplină sănătate şi înţelepciune duhovnicească spre slava Bisericii lui Hristos şi mântuirea credincioşilor încredinţaţi spre păstorire.

Omagiatul a mulţumit Mitropolitului şi tuturor celor prezenţi pentru frumoasele urări, menţionând că se va strădui să-şi îndeplinească şi mai departe ascultările cu smerenie şi sârguinţă.

Sectorul Sinodal Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media, www.mitropolia.md

Comentariile la articol