Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir l-a felicitat pe prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, cu ocazia aniversării a 20 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot

IMG_4014

ÎPS Mitropolit Vladimir l-a felicitat astăzi pe prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop de Criuleni și Dubăsari, cu ocazia aniversării a 20 de ani din ziua hirotonirii în treapta de preot.

Pentru aportul considerabil la revigorarea vieții bisericești din Protopopiatul încredințat spre păstorire, arhipăstorul l-a decorat pe părintele Teodor cu înalta distincție bisericească ordinul „Cuviosul Paisie Velicicovski” , gr. II.

Cu acest prilej, pentru slujire vrednică în sânul Bisericii Ortodoxe, mai mulți slujitori din cadrul Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari au fost decorați de către ÎPS Mitropolit Vladimir.

La evenimentul marcat din această semnificativă zi pentru părintele Protopop, au luat parte colegi, prieteni și ctitori ai bisericii „Sf. Arh. Mihail” din s. Dubăsarii Vechi, r. Criuleni.

În cuvântul său de felicitare, Vlădica Vladimir i-a urat părintelui Teodor mulţi ani în deplină sănătate şi înţelepciune duhovnicească spre slava Bisericii lui Hristos şi mântuirea credincioşilor încredinţaţi spre păstorire.

„Preacucernice părinte Teodor, Vă adresez cele mai cordiale felicitări cu prilejul aniversării a 20 de ani din ziua hirtonirii în treapta de preot, urându-vă multă sănătate, mulţi ani şi bunăsporire în toate.

Exercitând funcţia de Protopop de Criuleni și Dubăsari, într-o perioadă deloc simplă pentru Republica Moldova, Sfinția Voastră aţi adus o contribuţie deosebită la consolidarea poziției Bisericii Ortodoxe în circumscripția încredințată, la statornicirea relațiilor de bun augur dintre Biserică și autoritățile publice locale, pe ambele maluri ale multpătimitului râului Nistru.

Sunt bucuros să menţionez că în ultimii ani ați participaţi activ la implementarea predării religiei în instituțiile școlare, la organizarea deja tradiționalului Festival Ortodox «Un trandafir, o lumânare pentru Sf. Ștefan cel Mare» și nu în ultimul rând la apariția mediatică în internet a site-ului Protopopiatului de Criuleni și Dubăsari ș.m.a.

În această zi remarcabilă, Părinte drag, Vă felicit încă o dată cu ocazia jubileului, dorindu-vă mult succes în activităţile pe care le desfăşuraţi şi în realizarea tuturor dezideratelor Sfinției Voastre”, a menționat în mesajul său ÎPS Mitropolit Vladimir.

Omagiatul a mulţumit Întâistătăorului şi tuturor celor prezenţi pentru frumoasele urări, menţionând că se va strădui să-şi îndeplinească şi mai departe ascultările cu smerenie şi sârguinţă.

Comentariile la articol