Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon ÎPS Mitropolit Vladimir: Să ne cercetăm cu asprime faptele, conștientizând cât de vătămător este păcatul…

IMG_0040Cuvânt în preajma Sfântului Post, premergător luminatului Praznic al Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Iubiți întru Hristos frați și surori,

Cu Doamne-ajută am ajuns în preajma Sfântului Post, premergător luminatului Praznic al Învierii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Acum, când ne despart doar câteva zile de această importantă perioadă de asceză, să ne pregătim moral și duhovnicește pentru a petrece Postul spre folos duhovnicesc.

Să ne cercetăm cu asprime faptele, conștientizând cât de vătămător este păcatul și cerând ajutorul Domnului, să ne înarmăm cu  tărie spre a reveni pe drumul cel binecuvântat al mântuirii și pentru a da uitării căile cele stricăcioase ale ispitelor.

În Sfânta Biserică Ortodoxă, duminica acestei săptămâni este Duminica Iertării – când fiecare dintre noi trebuie să găsească în sine putere și lacrimi de pocăință pentru a-și cere iertare de la Dumnezeu și de la frați pentru toate greșelile sale, or aceasta este chezășia unui Post petrecut cu adevărat în numele lui Hristos.

Cu acest prilej  ne adresăm în primul rând legiuitorilor țării noastre, pe care îi îndemnăm să vină în sfintele lăcașe spre a se ruga împreună cu poporul cel binecredincios pentru milă și iertare de păcate mai ales acum, când ofensiva anticreștină a devenit deosebit de agresivă pe pământul Moldovei și când sunt puse în pericol cele mai sacre valori ale ființei noastre naționale precum și viitorul nostru ca neam Creștin-Ortodox.

Să ne cutremurăm și să ne smerim cu toții, îngenunchind în fața Dreptului Judecător, cerând mila și iertarea Celui Drept și Atotputernic, în numele păstrării Credinței și în numele propășirii noastre ca popor care trăiește în Legea Domnului.

Totodată, să nu uităm să-i pomenim în rugăciunile noastre și pe cei căzuți în război pentru apărarea țării, or Duminica iertării este și ziua pomenirii combatanților căzuți în războiul de pe Nistru. Așadar să ne rugăm pentru odihna sufletelor lor, în speranța că Mântuitorul ne va feri de vărsări de sânge și ură între frați.

Iubiți credincioși,

Unindu-ne în rugăciune și în dragostea pentru Hristos, să petrecem Sfântul și Dumnezeiescul Post lăsând pentru totdeauna păcatele cele pierzătoare de suflet, spre a ne putea numi cu adevărat copii ai Bisericii lui Hristos și pentru a putea ajunge cu veselie curată în ziua în care cerul și pământul va vesti vestea cea mare, că HRISTOS A ÎNVIAT! pentru ca și noi la rându-ne să înviem și să trăim veșnic întru El.

Dumnezeu să ne ajute și să ne ferească de toate relele cel văzute și cele nevăzute. Amin!

Cu arhiereşti binecuvântări,

+ VLADIMIR,

MITROPOLIT AL CHIŞINĂULUI ŞI AL ÎNTREGII MOLDOVE

Comentariile la articol