Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Arhiva

PostHeaderIcon La Cimișeni a fost săvârșită Taina Sf. Maslu

     Taina Sfântului Maslu, este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor.

Credincioșii care partcipă la slujba Sfântului Maslu sunt pătrunși de rugăciunile și de citirile ce se fac, înțelegându-le într-o altă lumină duhovnicească și pătrunzându-se de ele cu altă tărie. Sunt lecturi și rugăciuni sfinte, menite să aducă în sufletul necăjit și întristat, pocăință, pace, liniște și ușurare.

În duminica a III-a a Postului Mare, 7 aprilie 2024, în biserica ”Sf. întocmai cu Apostolii Împărați Constantin și Elena” din s. Cimișeni r. Criuleni, la inițiativa părintelui paroh Ion Solonaru, cu un sobor impunător de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei sub protia părintelui Teodor Pelin, protopop de Criuleni și Dubăsari, a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu.
Evenimentul a adunat sute de credincioși din satele învecinate și alte parohii din circumscripție, așa încât curtea bisericii a devenit neîncăpătoare.
La rugăciuni a luat parte și Părintele Calistrat cu frați preoți de la mănăstirea Vladiceni, care a venit cu alese învățături despre sărbătoarea Bunei-Vestiri și perioada Postului Mare.
Mulțumim frumos tuturor credincioșilor prezenți la rugăciune, precum și celor implicați în organizare!
Așa să ne ajute Dumnezeu!

Un raspuns to “La Cimișeni a fost săvârșită Taina Sf. Maslu”

Comentariile la articol