Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Arhiva

PostHeaderIcon Manifestație consacrată consemnării a 28 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan

 

La 15 februarie s-au împlinit 28 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan.

Peste 12 mii de tineri moldoveni au participat la războiul din Afganistan (1979-1989). Printre aceștia au fost şi originari din raionul Criuleni, 6 din ei căzând pe câmpul de luptă. Ei şi-au îndeplinit datoria ostășească cu preţul vieţii.
În legătură cu acest eveniment, la 14 februarie curent, la monumentul „Ostaşului Necunoscut” din or. Criuleni a avut loc Adunarea solemnă a veteranilor războiului din Afganistan.
La manifestație au fost prezenți dna Ala UNGUREAN, vicepreşedinte al raionului Criuleni, dl Vitalie VEREBCEANU, vicepreşedinte al raionului Criuleni, dl Dumitru SIMON, primarul or. Criuleni, dl Veceaslav BURLAC, consilier raional, dl Sergiu TUDORICA, șeful Secției administrativ-militare, dl Anatol LUPAŞCU, preşedintele Uniunii veteranilor războiului din Afganistan în rl. Criuleni, un pluton de poliție, veteranii şi rudele celor căzuţi în războiul din Afganistan ș.m.a.
În cadrul evenimentului au luat cuvînt dna Ala UNGUREAN, vicepreşedinte al raionului Criuleni, dl Dumitru SIMON, primarul or. Criuleni, părintele Ioan ȚUȚUIANU, preot, cleric, or. Criuleni, apoi a fost oficiată o Panahidă de pomenire a celor căzuţi pe câmpul de luptă. Mitingul s-a încheiat cu depunerea florilor la monument.
În scopul ameliorării situației materiale a persoanelor cu dizabilități și familiilor participanților decedați în acțiunile de luptă din Afganistan, Consiliul de administrație al Fondului republican de susţinere socială a populaţiei a stabilit prin decizia nr. 1 din 24 ianuarie curent acordarea ajutoarelor materiale unice, în cuantum de 1000 (una mie) lei titularilor menționați, prin intermediul fondurilor locale de susținere socială a populației.
Evenimentul a continuat cu o masă de pomenire pentru toți veteranii.

Comentariile la articol