Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Orașul Criuleni și-a sărbătorit hramul

1

    Vineri, 19 septembrie, de sărbătoarea «Minunea Sf. Arhanghel Mihail» or. Criuleni și-a sărbătorit hramul bisericii. Sf. Liturghie a fost oficiată de părintele Protopop prot. mitr. Teodor Pelin împreună cu părintele paroh prot. mitr. Vasile Pistrui, prot. Teodor Vrabie, cleric al acestei parohii și prot. Emanuil Grigoriev, paroh al bisericii «Sf. Ier. Nicolae» din s. Holercani, r-l Dubăsari. După  a fost oficiat un Te – Deum de sănătate pentru enoriașii, ctitorii, binefăcătorii ai acestui sfânt lăcaș și pentru toți creștinii ortodocși.

    În cuvântarea sfinției sale, părintele Protopop a vorbit despre evenimentul sărbătorit, esența  minunii săvârșite de Sf. Arhanghel Mihail și reactualizarea acesteia de către Biserică, în planul vieții cotidiene a fiecărui creștin. Părintele Teodor Pelin a apreciat înalt activitatea misionar-păsrorală a slujitorilor acestei parohii, dorind mult spor la construcția casei parohiale, care va avea numeroase destinații, împărtășindu-se cu unele sfaturi duhovnicești, preluate din experiența personală.

    La rugăciuni au participat credincioșii din localitate, dl Vitalie Onișciuc, primarul or. Criuleni, ctitori și oaspeți din parohiile protopopiatului.

    Pentru toată lumea a fost organizată o aleasă agapă frățească.

    Tot în această zi, a fost sfințită o frumoasă Răstignire, lucrată în piatră de Cosăuți, amplasată în preajma Policlinicii raionale, ctitorită de familiele Grăjdian și Novițchii, locuitorii din vecinătate, dar și cu un aport considerabil al Consiliului Orășănesc Criuleni.

    De sărbătoarea hramului au fost organizate de autoritățile publice locale diverse concerte, distracții pentru copii etc.

    De menționat este faptul că, acest hram îl poartă 6 parohii din cuprinsul protopopiatului, precum s. Cruglig, s, Hîrtopul Mare, s. Bălășești în r-l Criuleni și s. Pîrîta, s. Cocieri în r-l Dubăsari.

                Sfinte Arhanghele Mihaile, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi!

Comentariile la articol