Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iunie 2024
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Arhiva

PostHeaderIcon Orașul Criuleni și-a sărbătorit ocrotitorul ceresc

    La 6 / 19 septembrie Biserica Ortodoxă săvârșește pomenirea minunii Sfântului Arhanghel Mihail în Colose. În sunetul vesel al clopotelor, an de an, credincioșii se adună în sfintele lăcașuri, amintindu-și cu evlavie de marea minune petrecută în Frigia odinioară, dar și de multe și alte nenumărate izbăviri ale credincioșilor din cursele diavolești săvârșite de Sf. Arhanghel MIhail.

Liturghia praznicală în biserica cu hramul ”Minunea Sf. Arhanghel Mihail” din or. Criuleni a fost săvârșită de un sobor de preoți în frunte cu PC părinte prot. mitr. Teodor Pelin, Protopop al raioanelor Criuleni și Dubăsari. După tradiționalul înconjor al bisericii și a unui Te-Deum de sănătate, părintele Protopop s-a adresat cu un cuvânt de felicitare enoriașilor și oaspeților veniți la rugăciune.

La fel, cuvântări cu referință la marea sărbătoare au ținut parohul bisericii prot. mitr. Vasile Pistrui și primarul or. Criuleni dl Dumitru Simon.

Cu acest prilej aducem cele mai alese felicităriări cu urări de bine tuturor creștinilor ortodocși de pretutindenea, în mod deosebit enoriașilor din satele Cocieri și Pîrîta r. Dubăsari și s. Cruglic, s. Hîrtopul Mare și or. Criuleni care își sărbătoresc hramul bisericii!

”Mai mare Voievodule al Oştilor Cereşti, Mihaile, rugămu-te pe tine noi, nevrednicii, ca să ne acoperi pe noi cu rugăciunile tale şi cu acoperământul aripilor măririi tale celei netrupeşti. Păzeşte-ne pe noi cei ce cădem cu deadinsul şi strigăm: mântuieşte-ne din nevoi, ca un mai mare peste Cetele Puterilor celor de sus.” Tropar gl.4

 

 

Comentariile la articol