Protopopiatul de Criuleni si Dubasari 212s
Calendarul postărilor
iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Arhiva

PostHeaderIcon Părintele Arhimandrit Nicolae (Roşca), Preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept al Mitropoliei Moldovei în vizită la Dubăsari și Criuleni

    Miercuri, 20 martie 2019, părintele Arhimandrit Nicolae (Roşca), Preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept al Mitropoliei Moldovei, însoțit de preoți militari, a efectuat o vizită de lucru în Inspectoratele de Poliție Dubăsari și Crileni.

La Ispectoratul de Poliție Dubăsari, amplasat în s. Ustea, comisia Mitropoliei Moldovei a fost primită de dl Dorin Bînțu, Comisar Șef, Șef al IP Dubăsari. Oaspeții au vizitat Muzeul Comisaritului, fiind familiarizați cu istoria instituției și tragice file din cronica desfășurării conflictului militar de pe râul Nistru din 1992.

La Inspectoratul de Poliție Criuleni, situat în or. Criuleni, delegația mitropolitană a fost audiată de dl dl Oleg Cioban, Comisar Principal, Șef al IP Criuleni. Noul sediu al Inspectoratului de Poliție, recent inaugurat și sfințit, a surprins plăcut musafirii prin amenajare, dotare și noi  performanțe, fiind la moment una din cele mai exemplare unități polițienești din Republica Moldova.

În cadrul întrevederilor părintele prot. Teodor Pelin, Protopop de Dubăsari și Criuleni, care activează și în calitate de preot militar în Zona de Securitate a Republicii Moldova de peste un deceniu, a prezentat un raport de activitate misionar-pastorală și de caritate pentru ultima perioadă.

Părintele Arhimandrit Nicolae (Roşca), Preşedintele Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI, Ministerul Apărării şi Organele de Drept a vorbit despre importanța activității IP ale MAI în asigurarea și menținerea ordinii publice în cadrul evenimentelor organizate de Mitropolia Moldovei și aportul preoților militari în acordarea asistenței spirituale în  instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, menită să satisfacă cerințele religioase și să contribuie la educația moral-spirituală a acestora. De asemenea, părintele Arhimandrit Nicolae (Roșca) a prezentat autorităților uniforma personalului militar clerical, aspecte precum culoarea uniformei, însemnele distinctive și de ierarhizare ale preoților militari.

Au fost date înalte aprecieri pentru circumscripție, precum și schițate noi proiecte de colaborări.

Clericii au mulțumim respectuos gazdelor pentru ospitalitate și frumoase realizări de parteneriat cu Mitropolia Moldovei.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Comentariile la articol